image00001
- Vi er svært fornøyd med å ha fått agenturet på verdens første 12 volts forbrenningstoalett, sier Bård Børressen i Hyttebua.

- Vi er ikke rent lite stolte over å kunne vise fram denne toalettløsningen for førte gang, sier Bård Børressen i Hyttebua. Han er på plass i Sandefjord sammen med et hundretalls andre utstillere.

Børressen har med seg prototypen av en helt ny teknologi på området. Toalettet er basert på vanlig 12 volts teknologi og induksjon. Det vil si at her brennes avfallet i selve askeskuffen, forteller Børressen.

- Dette er løsningen norske hytteeiere har spurt etter i mange, mange år. Det er utrolig artig nå omsider å kunne tilby produktet. Teknologien er i prinsippet det samme som den som brukes i 230 voltstoalettet. Men nå vil altså de som baserer sitt hytteliv bare på solceller og batterier kunne nyte godt av den samme komforten, sier Børressen. Men han legger til at det naturligvis krever at toalettet knyttes til et energisystem med god kapasitet.

Leveres først utpå senvinteren

Han har store forventninger til løsningen. Toalettet har veiledende pris på 34.000 kroner, men under messen kan det bestilles til vesentlig lavere pris. De regulære leveringene starter sent i vinter.

Fullt så kostbar er ikke nyhetene Espegard har med seg til Vestfold. Men varmeskjoldet, en enkel løsning som gir en ny og annerledes varmeopplevelse fra bålpanna, kommer nok til å bli et populært produkt.