- Pandemien har opplagt ikke tatt knekken på nyskaping og utvikling i hyttebransjen. Tvert i mot gleder vi oss til å vise publikum hva som har skjedd de siste to-tre årene, sier Per Levik. Sammen med messsekollega Tore Bjørnstad ser han fram til den første store vårmessen på lang tid.

Eventyrlig oppussing0219_OK
Snekker-kjendisene Ole Rosén-Lystrup og Torkel Gjerset byr på «eventyrlig oppussing» under hele messen.

Miljøaspektet veier tungt

Pandemi-årene har vært tøff for mange. Hyttesektoren derimot har opplevd et historisk oppsving. Etterspørselen etter nye og eldre hytter har aldri vært større. Og den er stadig svært høy. Samtidig merker bransjen at hyttekjøpere stiller dem overfor nye krav.

- Miljøaspektet opptar dagens hyttekjøpere i særlig grad. Man vil at hyttas fotavtrykk i naturen skal være null eller minimalt. Strømsparing er et annet påtrengende tema. Å være gjerrig med energien er viktig for miljøet og egen lommebok. 22.-24. april vil messepublikumet vil få se hvordan hytteleverandører og utviklere av tekniske løsninger møter utfordringene, sier Levik.

Hyttelivet har dype røtter i norsk kultur. Til tross for alle trender og moteretninger, er tradisjon og solid håndverk bærende elementer hos norske produsenter og leverandører. 

- Selv om størstedelen av hyttene som er bygget og bygges i Norge er i solid bindingsverk, er hyttebygg i laft stadig ettertraktet vare. Det forteller mye om vår sterke tilknytning til historie og tradisjon, sier Tore Bjørnstad.

Eventyrlig oppussing

En stor del av Hyttemessens publikum er hytteeiere med oppussingsplaner.

- Mange hytteeiere elsker å gjøre det meste av jobben selv. Typisk er unge eiere av gamle hytter - svært ofte 70-tallshytter. De stiller som regel høyere krav til komforten enn den eldre generasjonen gjorde. Da er Hyttemessen stedet for ideer og impulser, understreker Bjørnstad.

Han regner med at særlig mange kommer til på flokke seg rundt snekkerne Ole Rosén-Lystrup og Torkel Gjerset fra Halvor Bakkes populære TV-serie Eventyrlig Oppussing.

- De har non-stop byggeshow fra den ene av messens to scener fra fredag ettermiddag til stengetid søndag. Det kan bli smått «eventyrlig», tror messearrangøren.

Hyttemessen byr også denne gang på underholdning for store og små. Blant annet utfordrer vår langrennskonge Johannes Høstflot Klæbo til stakekonkurranse.