Rauland Vierli skulle etter planen være først ute, med sesongstart 26. oktober.

– Må vel berre innrømme at me ikkje har snosprut-utsyr til å takle plussgrader og alle vermelderar melder låg trykk og plussgrader dei næraste åtte døgn. Så me må vel innrømme at dette klarer me ikkje, slik prognosene ser ut pr i dag, sa snøproduksjonsansvarlig Erlend Larsen ved Vierli, til skiinfo.no.

Trysil hadde håpet på å kunne åpne helgen som var, men må også utsette.

LES OGSÅ: Vil ha felles heiskort for Telemark

– Vi har fått den første snøen, og snøanlegget er kjørt i gang flere ganger. Men den stabile gode kulden har latt vente på seg. Det er rett og slett for mildt om dagen, sier driftssjef Jan Linstad i Skistar Trysil til skiinfo.no.

På Skistar Tryslis nettsider står det at offisiell åpningshelg er 11.-13. november.

Bjorli hadde planlagt sesongstart 29. oktober. Heller ikke de kunne åpne.

Sjekk når ditt anlegg åpner på Skiinfos sesonginfo

– Nesten all snøen er tint bort. Vind fra sør og mange varmegrader både dag og natt har ødelagt alt. Det ser også ut til å fortsette slik litt ut i november. Hva galt har vi gjort? spør Arne Ivar Lyngen i Bjorli Skisenter.

Nå satser de på å åpne lørdag 12. november.

LES OGSÅ: Der ungene trygler om å dra på hytta

– Det er kulden og snøproduksjonen som er det aller viktigste for skisenterene som ønsker å åpne såpass tidlig, og for oss skikjørere er det aller best om skianleggene får lagt et godt lag med kunstsnø som såle. En slik såle fungerer som en god isolasjon for snøen som kommer over og gjør at sesongen ofte kan strekkes lenger enn om man kun har natursnø, sier Jens Løland i Skiinfo.no.

KLIKK HER FOR Å GÅ TIL HYTTEAVISENS FACEBOOK-SIDE