Illustrasjon baser på kart fra kommunekart.com

Men først må han bygge hytte, ei lita bu på ti kvadratmeter, boltet fast til fjellet, i tillegg til at den blir festet med barduner. Den jobben kan han starte på om noen få dager, for de nødvendige tillatelsene er nå i boks. Betingelsen er at hytta blir fjernet igjen når målet han har satt seg, er nådd.

Et helt annet liv

Han er fra Skjervøy, men bor i Oslo. Stress, overfladiskhet, opptattheten av ting, og den sterke påvirkningen fra sosiale midler, har han fått nok av og vil vise at det går an å leve enkelt, i pakt med naturen.

Må regne med uvær og bølger

Stangnes har forberedt seg godt og blant annet fått utarbeidet en bølgerapport hos NorConsult i Trondheim. Den sier at han må regne med en bølgehøyde på fem meter på nordsida og tre meter på sørsida. Der vil han forresten trolig få se noen kjempebølger sønnenfor seg, når bølgene runder skjæret og legger seg oppå hverandre.

50-åringen skal sikre seg med både overlevelsesdrakt og redningsflåte.

Besøk til våren

Han forteller til avisa at kjæresten ikke er helt begeistret for prosjektet, men at hun vil komme på besøk til våren og kanskje dele opplevelsene med ham en måneds tid.

Vant med å prestere

Odd-Karl Stangnes er en kar som er vant til å prestere og gjennomføre mål han har satt seg, som tidligere fotballspiller, blant annet med Bodø-Glimt i toppserien. Ellers kan det nevnes at han er historisk ved at han gjennom et langt fotball-liv har scoret mål i alle de ni øverste divisjonene i norsk fotball.

Er blitt sponset

Stangnes har med seg et titalls sponsorer på prosjektet.