Av Svein Ove Isaksen/ Røyken og Hurums Avis

Hytta ble bygd i 1936 av Nell Dahls foreldre og er en god representant for hytter i funkisstil, som det ble bygd mange av langs både Drammensfjorden og Oslofjorden på den tid. Hytta er bevart i tilnærmet original stand, og er fortsatt omgitt av en velstelt hage, delvis på naturtomt.

Fortidsminneforeningen skriver at mange av hyttene fra denne perioden er seinere revet eller totalt ombygd.
- Vi ønsker å sette søkelyset på hytter i funkisstil, og håper at flere kan se kvalitetene i denne typen bygninger. Nell og Ragnar Dahl har tatt godt vare på hytta, og er verdige mottakere av vårt diplom, skriver Fortidsminneforeningen.
 
Omtalt i årbok
 
Hytta er også omtalt i Jørn Jensens artikkel "Hytter i Røyken" i Røyken Historielags årbok for 2008:
«Eiendommen Rabben 61/35 ligger rett vest for Hernestangen. På en liten høyde på oversida av Grimsrudveien med flere store furuer og bjørker ligger ei grønnmalt hytte i funkisstil. Den ble bygd i 1936 for Annie og Johan Hansen fra Brakerøya i Drammen.
 
Johan (1894-1969) var snekkermester og drev Bragerøen Møbelforretning. Kona Annie (1904-1978) var fra Tangen. Johan Hansen tegnet hytta sjøl, og satte den opp ved hjelp av en fetter fra Hyggen. Prisen på hytta var kr 3000. Den var på 57 m2, og inneholdt stue, kjøkken og to soverom, dessuten var det en veranda. Bygningen er tilnærmet kvadratisk, har liggende panel og vinduer plassert på hjørnene, i typisk funkisstil. Takformen kalles pyramidetak, og opprinnelig var taket tekt med tjærepapp.
 
Fra begynnelsen var hytta beiset grønnsvart, med røde og svarte vinduer og røde taksperrer.
Familien Hansen var her gjerne hele sommeren. De første åra gikk bussen bare til Hyggen, og det ble å gå resten av veien. Ofte var sykkel framkomstmiddel. En del av tomta er naturtomt, men det er også mye blomster, og tidligere ble det dyrket grønnsaker og bringebær, under krigen også tobakk. Om vinteren ble hytta ikke brukt, og det ble satt lemmer for vinduene.

En mindre eiendom, kalt Rabben 2, ble kjøpt til i 1939. I skjøtet nevnes "ret til badning og båtfæste på fellesstrann".

I dag eies Rabben av datter til de første eierne Nell Dahl, og hennes mann Ragnar Dahl. De har tatt godt vare på hytta og beholdt den tilnærmet uendret.”