Illustrasjonsbilde

EGERSUND: - Vi hadde hytte i Maurholen. Problemene begynte da vi flyttet over sundet til Myklebuststronne, sier Oddvar Petterson. «Problemene» er et svakt ord for å beskrive det som skjer i Myklebuststronne. Rettssaker, og en uendelighet av kommunale papirer, forteller sitt forvirrende budskap om en fastlåst konflikt. De eneste som så langt har hatt glede av en 250 meter lang gordisk knute, er advokatene, skriver aftenbladet.no

Denne saken handler ikke om konflikten i Myklebuststronne, men om et salg av ei sjøbu som skjedde flere år før det braket løs på Norda Eigerøy.

Oddvar og Unni Petterson mener de har kjøpt hytta i sekken. De kjøpte ei sjøbu med Eiendomsmegler 1 som megler. Her beskrives ei sjøbu med kjøkkenkrok, soverom og oppholdsrom. Eiendommen blir beskrevet å være på 210 kvadratmeter.

- Så skjer altså det at vi blir fradømt eiendomsretten. Vi eier ikke grunnen vi kjøpte gjennom megleren. Vi får vite at vi kun eier en bruksrett til selve sjøbua. Jeg må innrømme at vi ikke trodde det var mulig, vi har jo skjøte. Derfor fortsatte vi å benytte den. Det endte med at vi ble dømt til å holde oss borte fra sjøbua i tre år. Hvis vi skal male eller vaske et gulv, må vi først varsle advokat om at vi kommer, sier Oddvar Petterson til aftenbladet.no

Han forstår ikke at det er mulig å kjøpe en eiendom gjennom en seriøs megler uten at noe så vesentlig som at det ikke er en eiendom som selges, kommer fram.

- Vi sitter igjen med Svarteper. Det er ikke holdbart at det er bare vi som sitter i saksa. Også SR-Bank har et ansvar, sier han mens båten glir gjennom Norda Sundet. Han peker mot land.

- Det bor folk i sjøbuer over alt langs sundet. Og så skulle vi havne i dette uføret fordi megleren ikke opplyste oss om at det kun var en bruksrett de solgte.


Aftenbladet skriver videre at stavanger-paret har bestemt seg for å gå til sak mot Eiendomsmegler 1 hvis det ikke blir en løsning.

- Nå er det nok. Vi hadde ikke vært i konflikt i Myklebuststronne hvis vi hadde eid eiendommen.

Så langt har paret brukt 400.000 kroner av egen lomme på konflikten. De har fått 5000 kroner av SR-Bank. Det er alt. Likevel setter de pris på beløpet. De mener det bekrefter at SR-Bank erkjenner et medansvar. De vet ikke hva løsningen blir, men paret er ikke fremmed for å overlate bua til banken.

- Hvis banken omgjør handelen og er med på å dekke vårt tap, samt aksepterer at det ville vært en verdiøkning på bua hvis den hadde vært det den utga seg for å være i salgsmeldingen, så kan vi endelig få denne saken ut av verden, sier Oddvar Petterson til Aftenbladet.no.