Flott arbeidspult
Seng
En genial kombinasjon
Det er Gøran Håkonsen som står bak ideen og selskapet HaakonsenG AS. Ideen var å kunne ta jobben med på hytta, men den har utviklet seg veldig.
Ved å løsne fire enkle hendler og snu en plate blir det elegante bordet til en komfortabel seng i to meters lengde. Det som er bordplate er også sengebunn. Madrassen er festet i sengebunnen og trenger dermed ingen montering. Du trenger dermed heller ikke tenke på lagringsplass til den. Snu bordet – legg på sengetøyet.
- Det handler om å utnytte liten plass, sier Håkonsen som tok med seg en skisse til Berg Snekkeri, som nå er blitt en del av Polarhytta. Der kom løsningen til vendings- og låsemekanisme.
Formann Terje Berg på snekkeriet er mannen bak de praktiske løsningene og han synes ideen er god.
- Dette er et bra produkt. Veldig stabil og god, sier Berg.
Nå ser Gøran Håkonsen for seg et bredt kundespekter, og mener møbelet kan brukes blant annet på hytta, i leiligheter, på barne- og ungdomsrom og på kontorer.
Dersom det dukker opp uventet besøk på hytta og værgudene slår seg vrange på kvelden, så er HaakonsenG ypperlig som ekstra overnattingsplass.

- Den skal ut i verden og den skal lages i flere varianter, lover han og forsikrer om at patentsøknaden ligger inne.
Ideen er lokal, og den produseres lokalt i Polarhytta på Røkland. HaakonsenG vil kunne leveres i flere modeller. Den første er to meter lang, og bordet er 83 cm bredt. Når det snus til seng er den 75 cm bred.
Produktet leveres flatpakket og med madrass etter ønske. Kun åtte skruer gjør monteringen svært enkel. Designmessig blir det flere varianter for å kunne nå flere segmenter av markedet.
En av variantene er at den også kan leveres med møbelstoff, og dermed kan fungere som divan eller ekstra sofa.
HaakonsenG leveres som enkel løsning og som køyeseng.
Men hvor unik er den?
Vel, det finnes noen lignende ting som er fastmontert i vegg, og store komplekse løsninger. Men HaakonsenG er helt frittstående, og har en smakfull klassisk design. Det gir flere bruksområder og dermed flere muligheter, mener Håkonsen.