Enten du var hjemme eller på hytta i morges, oppdaget du kanskje at radioen var død. Ifølge meldinger i går, måtte du stille den inn på nytt. Riktig nok, men det er bare hvis den er DAB+. Vanlig DAB går ikke lenger. Når det gjelder akkurat radioen på bildet til denne artikkelen, har den også FM, så fortsatt er den brukelig. Men bare noen minutter til i Nordland. I løpet av året er den søppel. Det er grunn til å tro det vil irritere mange, siden det var en populær og relativt dyr Tivoli-radio, som solgte godt på det fine designet.

Framtidsrettet?

Mange kastet seg på DAB-bølgen allerede da den kom. Det var framtida, ble det sagt. Det ingen sa, antagelig fordi de ikke visste det, var at førstegenerasjon ikke var bra nok.

Mange kanaler og mange repriser

En av de store fordelene med DAB-nettet er at det blir så utrolig mange kanaler, som det ikke er plass til  i FM-nettet. Da er det et paradoks at mens P1+ teller ned og feirer overgangen fra FM til DAB i Glasshuset i Bodø, sender P2 en reprise om astronomi i Marokko. Interessant nok, men vi har hørt det før.

Les også: Det er ingen krise for hyttefolket.