Et 150 år gammelt seterhus på 35 kvadratmeter på Kruk i Valdres trenger nemlig ny eier, og det ligger ute på Finn for 50.000 kroner. Det vil si, det er prisen hvis det ikke blir kamp om seterhuset.

I tillegg kommer transport og en kraftig egeninnsats, som i første omgang dreier seg om demontering.

Deretter må du få på plass en grunnmur med de rette målene før du kan sette det opp igjen. Til neste sommer, kanskje, så har du vinteren på deg til å få søknaden i orden.

Selgeren påpeker at inngangsdøra er spesielt vakker.

Andre vernere har reddet gamle hus tidligere, les om det her.

Tømmerhus
Toetasjes hytte? (Bildet er hentet fra Finn)

Det er mer på Finn

Annonsen for det nevnte seterhuset fant vi under rubrikken Fritidsbolig, men det fins noe på Torget også.

Blant annet er det ei tømmerkasse fra før år 1800, i Steinkjer. Den er fra før 1800 og er i to fulle etasjer. Grunnflata er på 56 kvadratmeter utvendig.

I annonsen kan vi lese at huset kan være et godt utgangspunkt blant annet for en fritidsbolig. Det anbefales å kle huset utvendig når det er satt opp igjen, for stokkene er preget av tidas tann. Men innvendig er de fine og kan godt være synlige, noe som selvfølgelig er noe av poenget ved et eventuelt kjøp. Prisen er satt til høystbydende over fem tusen kroner. og selgeren ønsker å prioritere interessenter som har konkrete planer for huset.

Tretten
Dette huset på Tretten kan kanskje få et nytt liv som hytte. (Bildet er hentet fra Finn)

Skifertak og tømmerkasse

På Tretten er det også et laftehus som selges for demontering. I annonsen kan vi lese at det går for en rimelig penge. Der er det også mulig å få med seg et skifertak til huset, eller to skifertak om du måtte ønske. Med andre ord, her er det også mulig å få seg et skifertak, for den som ikke trenger et helt hus.

Enda flere tømmerkasser, som kan egne seg so hytter, er til salgs, på Atna, to på Vaset i Valdres, på Jevnaker, på Fannrem, i Volda, i Rindal og i Gjerdrum. Både kvalitet og pris varierer.