Dette er Hyttetorgets orientering: 

 
I Hytteavisens utgave nr. 3 på side 32 og 33 er det omtale av gassvannvarmere som har forårsaket to tilfeller av besvimelse. Artikkelen er litt forvirrende fordi den blander sammen installasjonskrav med hensyn til avgass- og tilluft med noen gassvannvarmere fra oss som har blitt sendt ut med naturgassdyser i stedet for propangass-dyser som deretter ble trukket tilbake av oss.
 
Vi er derfor redd for at man kan trekke den konklusjonen at besvimelsene hadde noe å gjøre med gassvannvarmerne som hadde naturgassdyser. Dette er ikke tilfelle. Konsekvensen av naturgassdyser i stedet for propangassdyse er at gassen forbrenner ufullstendig. Det blir derfor mer sot i avgassen. Imidlertid er det slik at alle våre gassvannvarmere må luftes ut i det fri slik at det aldri kommer avgass inn i selve rommet. Dessuten har gassvannvarmere behov for tilførsel av ny oksygen etter hvert som forbrenningen pågår. Dette tilføres gjennom lufteluke i veggen. Følgelig vil tilluft og avgass sørge for et godt miljø i det rommet som forbrenningen foregår. En ufullstendig eller fullstendig forbrenning av propangass vil begge representere en fare dersom man oppholder seg i et rom hvor det ikke er avgass ut i det fri eller tilførsel av ny oksygen gjennom lufteluke.'
 
 
Dette for å gjøre det helt klart at de to tilfellene som er omtalt i Hytteavisen ikke har noe med de feilsendte naturgassdysene å gjøre. I artikkelen står det noen punkter som heter ”Viktig om propan på hytta”. Det siste punktet her står det; installer ikke apparatet på baderommet. Dette er en feil som må korrigeres. Dersom man har tilstrekkelig avlufting og tilluft kan man installere apparatet på baderommet så fremt de øvrige punktene i installasjonsveiledningen er fulgt.