Bildet over: Vedkommende som gjennomførte hærverk i hyttegrenda på Vegglifjell hadde blant annet kjørt denne bjørkepålen gjennom et hyttevindu. (Foto: Henning Syvertsen)

Politiet i Søndre Buskerud fikk søndag morgen melding fra en hytteeier på Vegglifjell. Kvinnen fortalte at det var gjort en del ødeleggelser på hennes bil. Blant annet var speil og vindusviskere brukket av. Ellers i hyttegrenda lå hagemøbler strødd, og det var i tillegg slengt massevis av ølbokser omkring. Tomme sådanne. Brøytestikk langs veien var kastet i elva.

På en annen av hyttene i grenda hadde noen forsøkt å sparke inn inngangsdøra.

– Det var tydelige fotspor på døra, forteller hytteeier Henning Syvertsen til Laagendalsposten.

Syvertsen hadde to store bjørkepåler plassert ved porten for å markere at det var en grøft. Den ene av disse pålene var kjørt gjennom soveromsvinduet. Den andre hadde vedkommende kastet i elva.

LES OGSÅ: Flere snowboardtyverier i Trysil

– Bjørkepålen sto i puta i senga, så det var bra at det ikke lå noen og sov der. Jeg skjønner ikke hva som foregår i hue på folk, sier Syvertsen.

Det var glasskår overalt. En lykt for stearinlys var slengt inn gjennom et annet vindu. Syvertsen forteller at det er mye som må ryddes opp. Han anslår at det er utført skader på hytta for rundt 20.000 kroner.

Hytte full av ungdommer

Kongsbergpatruljen lokaliserte en hytte full av ungdommer søndag. De skal ha kommet i kontakt med en person som kan knyttes til nevnte aktiviteter. Det var syv personer, både jenter og gutter på hytta.

LES OGSÅ: Mordbrannsiktet fengsles i to uker

 Øyvind Aamodt ved kongsbergpolitiet forteller at det også er blitt utført skader på en traktor og at bomstasjonen er delvis ødelagt.

– Det er usikkert hvor mange hytter det er blitt gjort skade på, sier han.

Politiet i Kongsberg etterforsker saken videre og venter anmeldelser fra hytteeierne.

Klikk her for å gå til Hytteavisens Facebook-side