Bildet over: Daglig leder i Trysilfjellet Golf, Mariann Kristiansen, ønsker velkommen til trening på drivingrangen i påsken, og mener ski og golf er en perfekt påskekombinasjon. (Foto: Torill Kolbu)

Rundt 35 000 turister feirer normalt påsken i Trysil. I år tror mange at tallet vil bli noe lavere fordi påsken er så sen, men ingen vet sikkert. Kanskje blir det minst like mange som årene før for værgudene har lovet knallvær det meste av høytiden, melder Østlendingen

Golf hele døgnet

Det er nok å finne på i Trysil i påsken. Onsdag åpnet Trysilfjellet Golf, og aldri før har det både vært mulig å slå golf og stå på ski samtidig i Trysil.

– Det er første gang vi åpner drivingrangen (treningsområdet) i påsken, og alle som vil kan komme hit, slå noen baller og få myket opp stive golfmuskler etter vinteren, smiler daglig leder i Trysilfjellet Golf, Mariann Kristiansen.

Hun opplyser at treningsområdet vil være åpent døgnet rundt i påsken, men ikke betjent. Dermed må alle som skal ha tak i golfballer ta med tjuekronersmynter til ballautomaten. Men golffolket slipper å plukke opp igjen ballene etter seg, da golfklubbens ansatte vil samle dem inn igjen til kvelds.

Selve golfanlegget i Trysilfjellet åpner ikke før ut i mai, og akkurat når, kommer an på været. Siste helg i mai holder golfklubben et tolv timers VTG kurs. Det er et nybegynnerkurs som erstatter det grønne kortet som nå er historie.

Det betyr at alle som har VTG kurs kan boltre seg ute på golfbanene uten å avlegge skriftlig og praktisk golfeksamen først.

 

Fine skiforhold

For de skiglade har Trysilfjellet godt nytt. Tirsdag var hele 39 bakker åpne og 23 heiser i drift.

– Er du i bakken når heisene åpner er det fantastisk skiføre fram til lunsj. Sol og mjuk påskesnø er en herlig kombinasjon, sier Lise Rundfloen fra Trysil.

I påskeTrysil er det mange som gjør som Lise og velger ski fram til lunsj og bruker resten av dagen i solveggen eller til andre aktiviteter.

– I går formiddag var det kjempefint både i Høgegga og på Hesten. Det er altfor tidlig å pakke ned skiene enda, sier Rundfloen, som storgleder seg til å feire påske i hjembygda i år.

Driftssjef i Trysilfjellet, Jan Lindstad, opplyser at det er takket være et bra lag med kunstsnø at skiområdene rundt Turistsenteret, Høyfjellssenteret og Høgegga holder seg så bra så lenge.

Trysil står klar til å ta imot påskefolket!

Klikk her for å gå til Hytteavisens Facebook-side