Det er et båthus for rike hytteeiere, der de kan parkere bilen sin og kjøre båt til hytta. Det skriver Varden.

– Det er selvfølgelig luksus å eie noe sånt, men det er plass til mye båt her, sier eiendomsmekler Ronny Jørstad i Terra. Båthuset ligger på Kammerfoss, ti minutters båttur fra Kragerø sentrum.

Les også: Nå er han i gang for sesongen

Norges 26. rikeste

Selger er Ivar Erik Tollefsen (50) som eier Norges største private boligeiendomsselskap. På Kapitals liste er han Norges 26. rikeste mann, god for 4,7 milliarder. Tollefsen kjøpte hele båthuset sammen med Lasse Damsund i 2004 for 1,8 millioner. Nå skal han selge ut sin andel, som er over halvparten. I tillegg til båtplassen hører en brygge på fire meter, og parkeringsplass for 4-5 biler.

– Båtplassen er stor, med plass til en båt på minst tretti fot, sier Jørstad.

Ifølge prospektet er båtplassen fem meter bred. Slik forsøker mekleren å selge båthuset, som i realiteten er en overbygd båtplass: «Svært god tilgjengelighet både sjøveien og bilveien med kun tre minutters kjøring til hovedveien som går til Kragerø. Plass til å parkere de bilene du måtte ønske, og veldig praktisk i forhold til stell og vedlikehold av båten. Her ligger båten beskyttet og skjermet i ferskvann, likevel er det kun 2-3 minutter med båt ut til Norges vakreste skjærgård. Overlegent i forhold til å ferskvannskjøre båten før du tar den på land!» Båthuset har ligget ute til salgs siden i fjor, og er nå redusert i pris fra 1.050.000 til under en million.

Les også: Strandluksus til 15 millioner

Ikke så «hot» mer

– For 5-6 år siden hadde dette vært veldig «hot». Da var det mange som ikke kviet seg for å betale en million for et båthus. Nå er det få som vil bruke så mye penger på det, sier Ronny Jørstad.

Han tror likevel det finnes kjøpere der ute som vil betale en million for å ha båten liggende på et trygt sted. Tollefsen får ikke mer enn igjen pengene sine hvis han får solgt båthuset for prisantydningen.

Slik markedet har utviklet seg er det ingen prisøkning på sju år for en så råflott investering. Ivar Erik Tollefsen har hytte på Tåtøy, og eier Tollboden Restaurant i Blindtarmen gjennom selskapet Fredensborg AS.

Besøk Hytteavisens facebooside