Men så skulle han for noen få år siden i gang med sitt eget personlige prosjekt, og da hadde han vanskelig for å finne løsningen blant de utallige mulighetene i sin egen hyttekatalog. Den daglige lederen morer seg litt over det.

- Det måtte bli noe helt annet. Men det handlet i første rekke om tomta og beliggenheten. Jeg fikk nemlig anledning til å sette opp min egen fritidsbolig på heimgården til min far. Da måtte det tas hensyn både til eksisterende bygninger, terreng og beliggenhet for øvrig, sier Pettersen.
1. oktober 2006 startet Jan Petter Pettersen byggingen av sin drømmehytte her i Botnvatndalen. Et år senere kunne han ha sin første overnatting. Bygningen har en grunnflate på 57 kvadratmeter og her har familien på fem alle de faciliteter man i dag venter å finne i en ny fritidsbolig.
Kjøkken og stue utgjør en enhet i første etasje. Divanen til høyre har sin spesielle bakgrunn.
Soverommene er alle i andre etasje.
Fra den nydelige stua i andre etasje nyter familien utsikten mot Botnvatndalen. Dette er også tv-stua.
Hytta ligger for seg selv i frodig natur med fisk i elv og vann, vilt i skog og fjell.
 
Den ene utgaven
Han tar Hytteavisen med langt opp i Botnvatndalen i Saltdal kommune, ikke langt fra stedet hvor Saltdalshytta, landets største hytteprodusent, har sin fabrikk. – Det finnes bare en eneste utgave av denne modellen, men den har like fullt elementer fra et par av hyttemodellene våre, først og fremst Rustikk og Aurora, sier Pettersen der han tar imot oss på tunet foran den litt funkisaktige fritidsboligen.
 
For å passe inn i miljøet ga han seg til å håndskisse ei hytte i to etasjer, la den inn på data’en og så begynte den lange endrings- og utviklingsprosessen som alle hyttebyggere kjenner så inderlig godt.
 
- Jeg endret og spekulerte og endret igjen men kom tilbake til den modellen jeg hadde skisset aller først, sier Pettersen.
 
Hytta har på flere måter vært et testprosjekt. Siden han har bygget svært mye av den selv, er det gjort mange forandringer underveis. I prosessen er det høstet erfaringer som også kommer framtidige modeller av Saltdalshytta til gode.
 
- Hvilke behov og ønsker skulle realiseres når ”hyttedrømmenes sjef” skulle lage sitt eget?
- Ønsket var å skape et samlingssted for storfamilien her, et sted som skal brukes mye. Jeg ville dessuten at bygget skulle framstå respektfullt i forhold til omgivelsene, sier Pettersen.
 
Vinduer og finer
Fasaden kjennetegnes kanskje spesielt av de høye, smale vertikale innrammingene med vinduer og finerte flater i kombinasjon. I alt 40 vinduer gir en flom av lys inn i så å si alle rom og en generøs nærhet til og opplevelse av naturmiljøet rundt. Hjørnene og den bærende konstruksjonen er markert med vertikalt løpende listverk og med et langsgående bredt bord både under takutspringet og langsmed den nedre kanten av veggen.
- Men ikke torv på taket?
- Jeg overveide det, men konkluderte med at shingel – av flere grunner – passet godt inn her hos oss.
 
Vegger av gulv
Inne vekker veggene umiddelbart interesse. – Gulvplank, sier hyttemannen.
- Gulv på vegg?
- Ja, ideen kom fra styreformannen. Den var så god at slik er det blitt. Alle vegger er kledd med vanlig furugulv som var ferdig lakkert med hvit panellakk før bordene ble lagt på. Materialene fungerer veldig godt til dette formålet, sprekker ikke opp og lager en harmonisk ramme for livet innendørs.
 
I gulvet har Pettersen imidlertid lagt et moderne klikkgulv i laminat av typen Eik Smoked fra Alloc.
 
Kjøkken og stue utgjør en åpen enhet i første etasje med en liten kokeøy som symbolsk romskille. Det raffinerte kjøkkenet i kirsebærtre er laget av Nygårds Trevarefabrikk i Mosjøen. I det ene stuehjørnet har hytteeieren plassert inn en bred, enkel og iøynefallende divan.
- Dette var originalt`?
- Den har sin historie den også. I mitt barndomshjem, som i mange andres, sto det en divan på kjøkkenet. Etter et godt måltid var det ganske så vanlig at husbonden gikk fra bordet og slengte seg rett på sofaen. Slik var han fortsatt tilstede, selv om andre fortsatt kunne sitte ved bordet. Her hos oss konkurrerer hele familien om plassen på divanen etter måltidene, ler Pettersen.
 
Ut mot elv og dal
Et utspring i kjøkkenet er utstyrt med en kjøkkenbenk, som får lysinnfall fra tre kanter og som gir utsikt i like mange retninger.
 
I første etasjen på 57 kvadratmeter har familien dessuten bad med tilknyttet badstue og et soverom.
Trappa fører opp til et nydelig oppholdsrom. Her kan man nyte den flotte utsikten over elva og dalføret, eller skru på tv’en. Etasjen inneholder et foreldresoverom og to barnerom.
 
- Vi er svært godt fornøyd med de åpne løsningene i første og andre etasje, sier Pettersen.
Familien bruker den nye fritidsboligen svært flittig, omtrent annenhver helg i tillegg til ferier. Omgivelsene inviterer til jakt og elva til fiske og bading.