Foto: Skjermdump fra Vegvesenet.no

Statens vegvesen hadde tatt oppstilling ved Mjøsbrua på Biri. 2000 biler ble kontrollert, mange tilhørende hytteeiere på vei sørover på E6 etter helgens hyttetur. For noen ble møtet med kontrollposten heller brutal. Bilen ble avskiltet på grunn av manglende godkjent EU-kontroll.

 

Måtte sette igjen bilen

Arne Tøftum, kontrolleder i Statens vegvesen, sier til GD at mange av dem som måtte sette igjen bilen - blant andre flere hytteeiere - fortsatt hadde en lang vei hjemover. 

– Vi forstår fortvilelsen, men vi må tenke sikkerhet. Vi slipper ingen biler videre som er begjært avskiltet på grunn av manglende EU-kontroll. Unntaket er dersom verkstedet har glemt å sende inn godkjenning, og føreren kan vise fram kvitteringen. Den bør for øvrig alltid ligge i bilen, sier kontrolleder Tøftum.

 

Enkelt å unngå

For det som skjer er at bilen må fraktes fra stedet med bergingsbil eller hentes med prøveskilter for at den kan kjøres til et kontrollverksted. Gebyr på kr 1.650 er obligatorisk. I noen tilfeller har bileieren og passasjer vært nødt til å ta inn på hotell.

Vegvesenet anbefaler alle bileiere å sjekke at alt er i orden med hensyn til EU-kontrollen.

- Det er bare noen tastetrykk på nettet for å forsikre deg om at den er godkjent, sier Arne Tøftum til GD.