I alle fall er 35,1 millioner beløpet pantedokumentet utstedt til Advokat Johnsen Eiendomsmegling i Oslo, lyder på. Dette kan vi lese i Eiendomsregisteret.

Men Tom Johnsen, som har tatt seg av salget, vil ikke bekrefte annet enn at hytta er solgt, og at den er solgt frivillig og ikke på tvangssalg. Dette ble nemlig krevd av Skandinaviska Enskilda Banken for en tid tilbake.

– Ingen kommentar

Liv Jorunn Michaelsen sto formelt som eier. Hun er kona til IPS-gründeren Reidar Michaelsen, som gjennom flere år på 90-tallet var blant Norges desidert best betalte næringslivsledere.

Vi har forsøkt å få en kommentar fra ekteparet Michaelsen, men uten å lykkes.

2 x 35 millioner?

De siste årene har Michaelsen slitt økonomisk, så han har vært nødt til å selge unna flere eiendommer. En av disse er ei av Norges flotteste fjellhytter, på Geilo. Den gikk for 35 millioner, langt under prisantydningen på 48. Etter hva vi har lest i Kapital, er standard og størrelse slik at noe tilsvarende ikke skal være mulig å bygge for mindre enn 50 millioner idag.

Brevikveien b
Det er flere store og små bygninger på den digre eiendommen.

En kjempeeiendom

Den nye eieren av den sydvendte hytta med utsikt mot Mågerø i Tjøme kommune, får mye plass å boltre seg på. En kjapp måling på kommunens digitale kart viser en eiendom på drøyt tredve mål, noe som ikke er hverdagskost i dagens sjøhyttemarked, i alle fall ikke ved Oslofjorden.

160 meter strandlinje er heller ikke å forakte, selvom det er stein- og ikke sandstrand der.

Blir Fredriksen nabo med Fredriksen?

Naboeiendommen i vest er forreste enda flottere. Det er gården til John Fredriksen. Allerede nå har vi hørt spekulasjoner om at Norges rikeste mann kan ha vært ute og handlet. Men det er altså bare spekulasjoner.

DENNE NYHETEN BLE PRESENTER I LOKALAVISA ØYENE OG OYENE.NO TIDLIGERE IDAG.