Dette tenkte Ann-Heidrun Skår da hun satte i gang med å hekle sitteunderlag – på et tidspunkt da hun hadde huset fullt av garnrester etter tidligere strikke- og filteprosjekter, som hun lurte på hva hun kunne bruke til.

Og den gode nyheten er at teknikkene er raske og enkle å lære, så dette er noe alle kan gjøre.


 

Hekling bokomslag

Morsomt - fargerikt

Med boka "Sitteunderlag - hekle, tove, filte" kan du lære å hekle morsomme og fargerike sitteunderlag til å legge på krakker og stoler, eller pakke ned i sekken når du er ute på tur. Sitteunderlagene hekler du i ull og tover, før du dekorerer dem med nålefiltede motiver. Motivene spenner fra lette geometriske former, perfekte for deg som er nybegynner, til mer avanserte bilder med spennende skyggeeffekter og lag på lag med farger.

50 prosjekter til inspirasjon

I boka finner du 50 inspirerende prosjekter og en egen teknikkdel med bilder og beskrivelser av både hekling og nålefilting. Det er tre enkle grunnoppskrifter på heklede og tovede sitteunderlag. Følg oppskriftene til punkt og prikke, eller la deg inspirere til å kombinere farger og motiver på nye måter. Foran og bak i boken finner du to store mønsterark hvor alle motivene er gjengitt i full størrelse, slik at du enkelt kan lage dine egne maler, dersom du ikke vil filte på frihånd.

Dikter og hekler

Håndarbeid har alltid vært en del av Ann-Heidrun Skårs liv, helt siden hun strikket sin første oransje lapp på mormorens kjøkken. Til daglig jobber hun med regnskap og lønn, men på fritiden får hun utløp for kreativteten ved å skrive dikt og lage og dekorere sitteunderlag.