- Behovet for juridiske tjenester gir mange nyinnmeldinger, samtidig som tjenesten er godt benyttet av de eksisterende medlemmer, heter det i to-årsberetningen styret la fram.

Tomtefestesaker på krangletoppen

Den juridiske tjenesten har vært spesielt sentrert rundt spørsmål om tomtefeste. Etter at Norge tapte ankesaken etter dommen i Strasbourg, har pågangen fra bekymrede tomtefestere vært særlig stor.

Videre er arvesaker, nabotvister, veisaker og skattespørsmål gjengangere på advokatens bord. Et nytt tema den seinere tid er spørsmål knyttet til private vann- og avløpsanlegg som hytteeiere går sammen om å bygge, skriver styret i årsbretningen.

Krangletoppen

I radioprogrammet Jacobsen på lørdag ble advokat Svendsen spurt hvilke fem saker som topper lista over de temaer hyttefolk strides mest om. Og dette ble resultatet av advokatens nominasjon: 1) Saker rundt tomtefeste og konflikter med grunneier. 2) Veiadkomst, rettigheter og vedlikehold. 3) Sjenerende trær på naboeiendommen. 4) Allmennhetens ferdsel på hyttetomta, DVs konflikter knyttet til den ferdselsrett folk har i henhold til allemannsretten. 5) Manglende oppfølging av saker fra kommunens side, spesielt reguleringssaker.