– Jeg vet ikke om noe billigere, sier eiendomsmekler Tom Didrik Eriksen i DnB Eiendom.

Det skriver Varden.

Så billige hytter finnes det ikke flere av, men det er fullt mulig å få hytte i Telemark for i overkant av 300.000 kroner.

Les også: 110 prosent prisstingning i Vinje

Hytte til 350.000

Varden har sett på de billigste hyttene som er annonsert til salgs på finn.no. De billigste nå er en tømmerkoie utenfor Kviteseid, en liten skogshytte i Fyresdal, og en eldre hytte på festetomt på Miland utenfor Rjukan. Typisk for hytter i denne prisklassen er at de er små, ligger grisgrendt til i skogsterreng, langt fra populære hytteområder, har svært enkel standard, som regel uten vann og strøm og ofte uten helårs bilvei helt fram. De er vanskelige å selge i et kresent marked, men det gjelder det samme for billighyttene som for de dyre:

– Det er beliggenheten som avgjør, sier eiendomsmekler Stein Nordberg hos Eiendomsmegler 1.

Les også: Denne hytta blir billigere og billigere

Tømmerkoia i Kviteseid er solid bygd, men bare ett rom, delvis uinnredet, uten varmekilde, strøm eller vann og med en enkel utedo.

«Tømmerkoie med usjenert og solrik beliggenhet», heter det i prospektet.

– Dette er et krypinn i naturen, sier Nordberg.

Koia har ikke vært enkel å selge, men han tror det finnes et marked for den:

– Dette er en hytte for friluftsfolk som vil være for seg selv, og er mer opptatt av naturen utenfor enn fasilitetene på hytta, sier han.

Hytta i Fyresdal er liten, men ordentlig bygd, og med innlagt strøm. Den ligger høyt i Sitjegrend, med en viss utsikt. «Enkel hytte med solrik og usjenert beliggenhet», heter det i prospektet.

– Det er mye hytte for pengene. De fleste som har vært interessert har en tilknytning til Fyresdal, sier eiendomsmekler Per Arne Helland hos Krogsveen.

Begge de billigste hyttene er priset til 350.000 kroner, hytta i Fyresdal satt ned fra 460.000.

Les også: Nå er han i gang for sesongen

Besøk Hytteavisens facebookside