I lavlandet har våren allerede festet grep, og det er ikke store mulighetene for å benytte skia. Påskefjellet er også tvilsomt i år, men enkelte steder klarer å holde på vinteren til over påske.

Haukelifjell

En uhøytidelig ringerunde Varden har gjort, viser at det vil være mulig å stå på både bortover- og nedoverski i deler av fylket. På Haukelifjell er det mer enn nok snø til gode skiforhold i påska.

- Vi regner med å ha rundt 50 til 60 kilometer med oppkjørte langrennsløyper i påska, i tillegg til å kjøre alle seks heiser i alpinanlegget, sier daglig leder ved Haukelifjell skisenter, Halvor Vinje.

Rauland

Også i Rauland ruver optimismen i forkant av den sene påska. Skisenteret har ikke holdt stengt èn eneste påske siden oppstart i 1984. Det gjør de alt for å opprettholde også i år.

- Jeg er ganske sikker på at vi skal klare å holde åpent, uansett hva slags vær som kommer fram mot påska. Det kan selvsagt bli noe redusert tilbud, med noen stengte nedfarter, men vi holder åpent, sier daglig leder Bjørn Svalastog.

I Silkedalen, og ellers i høyfjellet, er det fortsatt godt med snø, og her vil det være gode muligheter for langrennsturer i påskesola. Mer usikkert er det i de lavere strøka. Her har bekkene kommet fram, og deler av løypene vil være stengt, i følge Svalastog.

Vrådal

I Vrådal vil det også være muligheter for å stå i alpinbakken i påska.

- Det er forsatt nok med snø her hos oss, og det vil nok holde seg til påske. Vi vil i alle fall holde hovedtraseen åpen, sier IT-ansvarlig Henning Johnsen. Langrennsmuligheter er det derimot dårligere med.

- Det er ikke nok snø til langrenn.

Gaustablikk

På Gaustablikk er ikke optimismen like stor. Her er store deler av alpinanlegget allerede stengt på grunn av for lite snø.

- Vi har hatt flere dager med mildvær, og selv om vi tar en dag av gangen ser det ikke positivt ut for påska, sier Nika Sundstrøm ved alpinanlegget. Ved hotellet merkes også den sene påsken. Det er lite gjester som så langt har meldt sin ankomst til påskeferien.

- Det ser ut til å bli lite gjester her i påska. Folk vil nok heller ut mot kysten og sette ut båten sin i år, sier resepsjonist Anne Person.

Lifjell

På Lifjell tar de èn dag av gangen, og kan ikke love noen ting i forkant av påska.

- Det minker fort med snø, og det er tvilsomt hvordan der vil være om to uker. Barnebakken blir i alle fall stengt, og det blir også Hollane sæter, sier driftsleder Runar Stenstad.

Gautefall

Heller ikke på Gautefall blir det gitt noen lovnader til påske.

- Vi kommer til å jobbe for å holde åpent i påska, men vi kan ikke love noen ting. Foreløpig har vi mye kunstsnø igjen, men det er vanskelig å si hvordan det ser ut om to uker, sier tekniker Patrick Furunes.

- Hadde påska vært denne uka, som den var i fjor, hadde vi hatt kjempeforhold, smiler han.

KLIKK HER FOR Å KOMME TIL HYTTEAVISENS FACEBOOK-SIDE