Et bredt samarbeid og mye positiv innstilling ligger bak dette nye tilbudet. Det skriver kv.no.

– Dette er en gladsak som viser at mange er interessert i å samarbeide til det beste for barn og unge, sier Siri Fossen fra kulturkontoret i kommunen.

Les også: Her finner du vinterløypene

Låner i en uke

Ordningen er svært enkel. Alle barn eller unge kan henvende seg til brannvakta i Kragerø, og få låne ski eller brett og støvler i inntil en uke. Er man over 18 år, betaler man en liten leieavgift.

– Vi har fått kjøpt fem par ski og fire snøbrett, med tilhørende støvler, for en svært billig penge fra Gautefall alpinsenter, forteller Siri Fossen.

Les også: Denne mannen har kjøpt Gautefall

Les også: Slik smører du skiene riktig

Skisenteret justerer

Dette utstyret kan man altså låne gratis ved å henvende seg til brannvakta. Her gjelder «første mann til mølla»-prinsippet, men det går også an å reservere utstyr.

– Når man så kommer til Gautefall, vil de justere bindingene, og låne ut hjelm og staver. Og hvis støvlene som vi har ikke er av rette størrelse, så byttelåner man for dagen på skisenteret, forklarer SLT-koordinator Eli Mentzen.

Les også: Vil ha ekspressheis

Ved sesongslutt byttes utstyret inn med annet utstyr på Gautefall, slik at brannvakta ikke behøver å ha noe vedlikehold på utstyret. Målsettingen er å få på plass mer utstyr etter hvert, hvis behovet viser seg å være der. Bak dette tiltaket står kommunens kulturkontor, flyktningtjenesten, folkehelsekoordinatoren, barnevernet, SLT-koordinator (kriminalforebyggende tiltak) og Frelsesarmeen. Frelsesarmeen er med gjennom penger gitt til barnevernet.

– Vi ønsker å gi hjelp der det trengs. Dette er et tiltak som gjelder mange barn og unge, og et slikt tiltak er godt forebyggende arbeid, sier May Eilertsen i Frelsesarmeen.

– Dette er jo ikke sikkerhetsutstyr, slik som redningsvestene som vi låner ut, sier brannmester Mads Tollefsen.

– Men vi synes det er positivt å være med på dette tiltaket.

 

Besøk Hytteavisens facebookside