Avisa Varden forteller at en grunneier likevel har gitt samtykke til at en forbindelsesløype blir kjørt opp mellom Flugonfjell og resten av løypenettet på Kovstulheia og Gaustaråen i Tuddal. Den midlertidige løsningen gjør at skiløpere i påska kan gå sammenhengende fra Gaustablikk til Flugonfjell i maskinpreparerte løyper. 

Nok skittkasting

– Det er veldig positivt at vi har fått på plass denne midlertidige løsningen. Det har vært nok skittkasting i denne saken. Jeg tror vi skal komme til enighet om en permanent løsning når kommunen får på plass ny sti- og løypeplan, sier grunneier, utbygger og medlem i løypelaget, Kåre Karlberg, til Varden. 

Hytteeier: Funker ikke for alle

Kommunestyret i Hjartdal har som kjent ikke villet bruke tvang for å få i til et sammenhengende løypenett.  Ordfører Bengt Halvard Odden uttrykker overfor avisa glede over at en midlertidig løsning er på plass.

- Kommunen jobber med å få ferdig den nye sti- og løypeplanen før neste vinter. Jeg håper den vil legge grunnlaget for en langsiktig og god løsning, sier han.

Tone Hetland, hytteeier på Flugonfjell, er bare betinget fornøyd med det som skjer.

– Den midlertidige løsning er langt fra optimal, men vil fungere for dem som er gode til å gå på ski – ikke for barn og eldre. Vi forventer langt bedre permanente løsninger, uttaler hun til Varden.