Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Høstvakkert inne på hytta - hele året?

Nå varter naturen opp med et fargerikt show. Branngule, rødgule og brungule toner spiller på løv, busker og trær. Hva med å ta med fargene inn?

Article image
Glade farger gjør høstmørket litt lysere. Gulv fra Forbo.

Robert Walmann/ifi.no

Oransje er fargen som skaper liv. Den inspirerer og forteller at noe er i endring. Det går mot kaldere tider. Derfor skal vi ta fargen med inn i stuen, kjøkkenet og kjellerstuen og varme oss på den.

Article image
Du kan skape både elegante, stilige og mer lekne interiør med oransje. Tapet fra Borge.

Passer til alt

Kombinerer du oransje med et glimt av klar gult, får du et utrykk som stråler glede. En oransje pute, et pledd, et teppe eller noen oransje kubbelys er enkle tips som gir rommet et streif av forfriskende høst. Eller du kan kjøre på med oransje på veggene, i form av maling eller tapet. Det er ikke bare om høsten oransje kan skape fine interiør.

For å gi fargen et ekstra løft kan du mikse med turkis, lilla og rosa. Du kan også gi deg selv en oppkvikkende følelse hvis du setter oransje mot hvitt. Det fine med naturens farger er at de passer til stort sett alt.

Article image
Det er enkelt å male sitt eget oransje kunstverk. Finn en stol, hylle eller krakk på loppemarked og gi den et oppkvikkende strøk med naturens farge. Farger fra Nordsjö.

Gjør det selv

Høstens mange loppemarkeder er også en gyllen anledning til å finne en gjenstand som kan males oransje eller rødgul. Se om du finner en brukt hylle, en krakk, en stumtjener eller en knagg. Gi møbelet en runde med kraftvask, før du sliper lett for å gi vedheft til malingen. Er det ubehandlet treverk, er det smart å grunne før du maler to strøk. Små sprekker fikser du lett med hurtigtørkene sparkel.