Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Norges lover - dommerklubbe

Sesong for nabokrangler: Ekspertenes fem tips til å bevare freden.

Vår og sommer er høysesong for nabokrangler. Kommunikasjonssjef Carsten Pihl i forbrukerorganisasjonen Huseierne, har fem gode råd som kan bidra til fredelige forhold.

2022-05-16
IMG_0258 (1)

Hytteadvokaten om trefelling: Nye dommer får innvirkning på dine rettigheter.

I en fersk dom fra Asker og Bærum tingrett av 11. juni 2020 gjaldt tvisten felling av trær på naboens tomt. Naboen til treeieren hadde på eget initiativ felt flere trær på treeierens tomt. I tillegg ønsket naboen å felle enda flere trær. Dette motsatte treeieren seg.

2021-08-12
5C7A3434 (1)

Hytteadvokaten om sameier: Lag avtale før konfliktene melder seg.

I utgangspunktet har man trukket vinnerloddet når man er så heldige å arve en hytte alene eller sammen med for eksempel sine søsken. Særlig kan det være hyggelig for mor og far å overlate stedet hvor gode minner er skapt til neste generasjon når de fortsatt er i live. Men er dette egentlig så rosenrødt som det høres ut?

2021-07-09
Kutting av tre

Våren er toppsesong for nabostrid: Her er noen kranglesaker fra virkeligheten.

April- og maidagene er for mange av oss ryddetid i hage og skau rundt hytte og hus. Dette også da naboskapet i særlig grad settes på prøve. Trær som sperrer for utsikten er en gjenganger i konfliktsakene. Vi nabokrangler for flere titalls millioner hvert år.

2021-04-12
Norges lover - dommerklubbe

Retten: Samboeren mislikte at han testamenterte hytta til ett av barna. Hun ga den like godt til de to andre.

Den avdøde hytteeieren skrev i sitt testamente at ett av barna til hans samboer skulle få arve fritidsboligen hans. Men denne disposisjonen likte den gjenlevende samboeren og hennes to andre barn dårlig. Familiefeiden havnet i rettsapparatet.

2021-01-20
Skjermbilde 2020-12-14 kl

Fikk forhåndsgodkjent hyttetegningene. Så trakk kommunen seg. Trekantvindu var i strid med reglene.

Det er ikke lett å være hyttebygger når ikke en gang kommunens byggesaksavdeling greier å holde orden på reguleringsbestemmelsene. Hamar-paret fikk i 2017 først ja til å bygge en Hedda-hytte og satte i gang. Men så ombestemte kommunen seg. Nå søker paret erstatning.

2020-12-14