Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
5C7A3434 (1)

Hytteadvokaten om sameier: Lag avtale før konfliktene melder seg.

I utgangspunktet har man trukket vinnerloddet når man er så heldige å arve en hytte alene eller sammen med for eksempel sine søsken. Særlig kan det være hyggelig for mor og far å overlate stedet hvor gode minner er skapt til neste generasjon når de fortsatt er i live. Men er dette egentlig så rosenrødt som det høres ut?

2021-07-09
Kutting av tre

Våren er toppsesong for nabostrid: Her er noen kranglesaker fra virkeligheten.

April- og maidagene er for mange av oss ryddetid i hage og skau rundt hytte og hus. Dette også da naboskapet i særlig grad settes på prøve. Trær som sperrer for utsikten er en gjenganger i konfliktsakene. Vi nabokrangler for flere titalls millioner hvert år.

2021-04-12
Norges lover - dommerklubbe

Retten: Samboeren mislikte at han testamenterte hytta til ett av barna. Hun ga den like godt til de to andre.

Den avdøde hytteeieren skrev i sitt testamente at ett av barna til hans samboer skulle få arve fritidsboligen hans. Men denne disposisjonen likte den gjenlevende samboeren og hennes to andre barn dårlig. Familiefeiden havnet i rettsapparatet.

2021-01-20
Skjermbilde 2020-12-14 kl

Fikk forhåndsgodkjent hyttetegningene. Så trakk kommunen seg. Trekantvindu var i strid med reglene.

Det er ikke lett å være hyttebygger når ikke en gang kommunens byggesaksavdeling greier å holde orden på reguleringsbestemmelsene. Hamar-paret fikk i 2017 først ja til å bygge en Hedda-hytte og satte i gang. Men så ombestemte kommunen seg. Nå søker paret erstatning.

2020-12-14