Tekst: Elisabeth Hvitsten post@hytteavisen.no

- Boligundersøkelser viser at folk ønsker å være tett på naturen, samtidig som de vil ha tilgang til sentrumstilbud. Bildet av hyttedrømmen er litt lik. Idealet er å være alene, langt fra andre hytter, mens i realiteten ønsker man seg tilgjengelige aktiviteter og en urban livsform, sier Svendsen.

 Ikke luksushytter
Eiertomtene på Veggeli har prisantydning 650.000 - 990.000 kroner, størrelsen 500 til 1100 kvadratmeter.
 
- Jeg tror målgruppen for en stor del er barnefamilier, men kjøpere har også vært besteforeldre og yngre foreldre. Dette er en trygg destinasjon uten alt for mye liv og røre, sier Svendsen. Han vil ikke kalle den påtenkte bebyggelsen for luksushytter.
 
- Det er høy standard, men folk må selv velge hvor luksuriøse de ønsker at hyttene skal være. Vi tenker oss at tid er luksus.
 
Feltet var i utgangspunktet kun tiltenkt moderne hytter, typisk arkitekttegnete med store glassruter.
- Men folk har litt elsk/hat forhold til dette med modernitet, derfor ble de moderne plassert i et eget og mindre område, sier han.
 
18 av totalt 49 byggeklare tomter er solgt. Innenfor området som er reservert for moderne hyttebebyggelse er ti av 19 tomter solgt. Feltet som er viet mer tradisjonelle hytter har 30 tomter, hvorav åtte er solgt.
 
Sikring mot naboplager
Valg av hytteutforming er ikke valgfritt på høyfjellsområdet. Byggeklausulen fastslår at kjøper plikter å reise hytte på tomta innen ett år fra overtagelse, samt at han må inngå avtale med et gitt hyttebyggefirma fra Telemark.
- Vi ønsker selvfølgelig helhetskvalitet på sluttproduktet. Å jobbe med hyttedrømmer er ikke noe man skal ta lett på: På hytta bygger man familieverdier, og man skal ha den resten av livet. Hyttedrømmen er ofte etterlengtet, og materialiserer seg gjennom oppsparte midler ofte gjennom et langt arbeidsliv, forklarer han.
 
Utvikler basisgoder
For å videreutvikle basisgoder som skilting og løyper, kafé, sykkelstier og alpinbakke, blir 15 prosent av tomtenes salgspris avsatt til slike formål.
 
- Nesten samtlige grunneiere er med på samarbeidet, for å videreutvikle Vegglifjell ytterligere. Det er slike tilbud som skiller de gode destinasjonene fra de dårlige, sier Svendsen. En skitunnel tenkt som en vei under Hardangervidda, som nedkjøles om sommeren for innendørs skigåing, er et av deres mer omfattende prosjekter. I vintermånedene er tanken at tunnelen brukes som ordinær bilvei.
 
- En slik vei vil åpne samferdsel mellom Tinn og Rollag kommune. Men det krever selvfølgelig en stor sum på bordet, sier han, og presiserer:
 
- Visjonen er å bli Nordens beste helårs skidestinasjon innen 2015, og skitunnelen er en stor del av den planen.