Nå legger landslaget med trener Andreas Stöckl i spissen snart ut på hyttetur igjen – og målet er den samme hytta i Lygnalia. Når hopperne denne gang benker seg rundt peisen, handler det om VM i Seefeld. Den populære hyttedestinasjonen Lygnalia er nemlig blant hopplandslagets sponsorer. Sist de var der - på sensommeren 2017 - ble de enige om at målet måtte være at Maren Lundby skulle ta OL-gull i jentenes hoppkonkurranse og at guttene skulle gå for laggull.

Takker for støtten på Hyttemessen

Troppen pleier å takke for supporten blant annet ved å stille på Lygnas stand på Hyttemessen på Hellerudsletta. Lørdag møtte hopplandslagets medieansvarlige, Bjørn Einar Romøren, skihopper Kenneth Gangnes og lederen for Skiforbundets hoppkomite, Bente-Lill Romøren opp for å ”kvittere ut” for støtten. 

Skjermbilde 2018-04-07 kl
Da denne gjengen kom på Hyttemessen i fjor høst, hadde de nylig vært på hyttetur i Lygnalia og bestemt seg for å ta to OL-medaljer. Fra venstre Bjørn Einar Romøren (medieansvarlig), Johansson, Tom Hilde og Anders Fannemel.

OL-stjerner kaster glans over hytte-aktører

Hvor lista skal legges for neste store hoppmesterskap, ville imidlertid ingen av dem mene noe om. Skjønt hoppkomiteens leder dristet seg til en antydning.

- Vi kan vel ikke unngå å satse på et nytt laggull, vel, sier Bente-Lill Romøren, men hun legger skyndsomt til at det er laget som setter målene, ikke hoppkomiteen. 

OL-gull og andre topprestasjoner har det med å kaste glans også på sponsorene. Slik sett har flere av aktørene i hyttebransjen fått litt gullstøv drysset over seg denne vinteren. Johann André Forfang blir for eksempel personlig sponset av Cinderella-toalettene. Hedda Hytter som har sponset Johannes Thingnes Bø i fire år, fikk også god ”payback” gjennom Johannes´ gull på skiskytternes 20-kilometer i OL. 

Hett hytteområde

- Lygnalia er et fint sted for samlingene våre. Å komme sammen på en hytte gir en god sosial ramme og er et fint sted for å drøfte interne temaer. Om her ikke er bakker som passer denne gjengen, er området rundt med blant annet rulleskiløype i alle fall fortreffelig for litt moro og adspredelse, sier Bjørn Einar Romøren.

Lygnalia er på kort tid blitt ett av de heteste hytteområdene for folk i Oslo og Akershus. Tomteområdet har vist seg å være svært populært blant unge familier.

Unge par med barnet på armen

- Vi gleder oss over å se mange unge par som kommer med barnet på armen, ser seg rundt og bestemmer seg for å bygge her hos oss, sier daglig leder i Lygnalia Grunneierlag, Aksel Grinaker.

Grinaker tror spesielt den korte reiseavstanden fra Romerike og Oslo øst forklarer områdets raske vekst. Det er herfra hovedtyngden av tomtekjøpere kommer. Men spredningen er stor. Også folk fra Østfold har valgt Lygnalia som sitt hytteferiested.