Lokale meglerkontor går også høyt ut når eiendommer nær sjøen skal markedsføres i Oslo-aviser. Annonsene får en ekstra synlig stripe med teksten «Ikke boplikt».

– Vi merker en forsterket interesse for sjørelaterte eneboliger, som veldig ofte ender opp som fritidsbolig. Det er en situasjon som er kommet for å bli, sier daglig leder Jørgen E. Pettersson i Krogsveen.

Les også: Bli nabo med Märtha og Ari

For feriegjester

Han står og beskuer utsikten fra Årøyveien 33. Eiendommen ligger nederst i Årøysund på Nøtterøy, i en blindvei ut mot sundet. Pettersson har priset den nærmere ett mål store tomten med den rundt 300 kvadratmeter store boligen til 9,8 millioner kroner. Han tror den vil gå for mer. Og at kjøperne er feriegjester som ønsker seg en bolig nummer to.

Hytteparadis til 18,5 millioner

Salgbar utsikt

– Herfra har du et vakkert utsyn til sjøen og Nøtterøys mest idylliske sund, reklamerer han.

– Det er mye penger der ute og lettere å få solgt boliger du kan flytte rett inn i.

Flere meglere trekker fram Årøysund på Nøtterøy som ett av de mest populære områdene der eneboliger kjøpes opp til fritidsboliger.

Les også: "Hytte til 10 mill ønsker"

Flere mørke hus

– I Årøysund blir det bare flere og flere mørke hus på vinteren, sier Sigurd Wilhelmsen i Privatmegleren.

Nylig solgte han Middelborgveien 21 til 8,2 millioner, 300.000 kroner over prisantydning. Kjøperne er fra Nesøya og har tenkt å bruke eiendommen som feriebolig.

– Årøysund er spesielt populært. Her har vi solgt flere eiendommer til bruk som fritidsbolig, sier Pettersson.

Han nevner også Buerstad, Strengsdal og Nesbrygga på Nøtterøy som populære områder der folk skaffer seg helårsbolig til bruk som landsted, samt Åsgårdstrand og deler av Husvik-området i Tønsberg.

Pettersson sier at prisforskjellen mellom helårsbolig og fritidsbolig i strandkanten er liten på Nøtterøy som ikke har boplikt.

– Her ser kjøpere positivt på at de har lov til å gjøre mer på en sjønær enebolig enn en ren fritidsbolig, som har større restriksjoner på å bygge. På Tjøme derimot, som har boplikt, ligger rene fritidseiendommer høyere i pris enn boplikteiendommer ved sjøen. Pettersson vet nøyaktig hvem han skal kontakte og hvilke kjøpere som vil ligge på telefonen straks en strandeiendom med riktig størrelse legges ut for salg.

– Har eiendommen de rette kvalitetene til bruk som feriebolig, dominerer utenbysfolk som budgivere. På Årøyveien 33 har vi allerede åtti prosent utenbysinteresse, sier han.

– Det går ikke en visning uten at vi har en familie fra Oslo, sier Sigurd Wilhelmsen.

Besøk Hytteavisens facebookside