Bildet over: Snøkanonene er i gang i Rauland skisenter, som er med i kampen om å åpne først.

Vinteren har meldt sin ankomst på fjellet som i lavlandet og alpinanleggene kjemper om å være først ute med sesongåpningen. På skisenteret i Rauland ble snøkanonene satt i sving lørdag.

- Vinteren er kommet og vi er full gang med snøleggingen. Vi åpner så snart forholdene tillater det, forteller Stein Birger Johnsen ved Rauland Skisenter til avisa Varden.

SkiStar Trysil startet snøkanonene i Trysilfjellet for en drøy uke siden, og håper på at Sindrebakken (løype 15) og Fjellekspressen kan åpne 30. oktober som annonsert. Også Kvitfjell styrer mot sesongåpning 30. oktober.

– Får vi kulde nede i dalen, kan vi også få åpnet Høgegga til samme dato, opplyser driftssjef i SkiStar Trysil, Jan Lindstad, som venter mange skisugne skiturister til Trysil i slutten av måneden. Det melder avisa Østlendingen.

Hemsedal Skisenter kjører mot planlagt sesongåpning 5. november, mens Geilo har sesongåpning helgen 19.-21. november, samme helg som Hafjell.

Det kan se ut til at værgudene vil gi Johnsen, Lindstad og deres likemenn en hjelpende hånd. Meterologene melder om fint vær og opphold i starten av uka som kommer, men fra onsdag ventes regn, sludd og snø i høyereliggende områder.

Noe som sikkert vil glede små og store ski - og snowboardentusiaster.

KLIKK HER FOR Å KOMME TIL HYTTEAVISENS FACEBOOK-SIDE