- På svensk skriver vi sex for tallet 6. Hvem vil ha ei hytte på ei myr med navnet Nedre Knulmyra 6. Dette er direkte respektløst, skriver hytteeier Truls Gustavsen i et potent brev til brev til Engerdal kommune, nabokommunen til Trysil.

- Navneendringen oppfatter jeg som ren trakassering av meg som hytteeier.

Kart_Engerdal

Mange har protestert

Truls Gustavsen er ikke den eneste hytteeieren som har engasjert seg i saken. Nå reiser også Engerdal Østfjell hytteeierforening bust mot navneendringen fra Østfjellveien til Knulmyrveien. Endringene er en del de nye navnene på veier og husnummer som er innført i Engerdal.

- Jeg håper kommunen lytter til protestene, og finner et mer egnet navn enn Knulmyrveien, sier Leif Gjerstad, leder i hytteforeningen.

- Hva er galt med Knulmyrveien?

- Det er ingenting galt med veien. Men navnet knulmyr assosieres lett med helt andre aktiviteter, i hvert fall når det uttales. Vi håper det hele beror på et arbeidsuhell i kommunen. Når så mange hytteeiere ikke liker det nye veinavnet, er det god grunn til navneskifte. Det er ingen grunn til å la det gå prestisje i en slik sak.

- Er dere ikke vel hårsåre?

- Nei da. Knulmyra er et særdeles dårlig og misvisende navn. Folk ler av navneendringen, det nye veinavnet et dårlig reklame for oss hytteeiere, sier Leif Gjerstad.

Han visste ikke om han skulle le eller gråte da han fikk se kommunens forslag til navneendring.

- Dette hadde vært en kjempesak for det gamle Dusteforbundet i Dagbladet, smiler Gjerstad.

Helt ukjent

Fullt så humoristisk ser ikke Truls Gustavsen i Knulmyrveien 6 på saken.

- Jeg regner med at Knulmyra er et lokalt navn. Jeg har hatt hytte i Østfjellet i 16 år, men har aldri hørt navnet, Knulmyra, skriver Gustavsen.

Han har tidligere protestert heftig mot planene om vindmøllepark på Kvitvola.

- Adressen jeg har fått tildelt gjør et salg av hytta enda mer vanskelig. Kommunens kompetanse som en saklig forvalter av felles verdier er patetisk og tragisk, mener Gustavsen.

- Gjør om veinavnet, finn et nytt som verken er latterlig eller støtende, oppfordrer han.

KLIKK HER FOR Å KOMME TIL HYTTEAVISENS FACEBOOK-SIDE