- Den som følger med i nyhetsbildet har fått med seg at det er "all time high" i fjellhyttemarkedet. Nybyggingen er rekordartet og nye prosjekter lanseres stadig vekk. Det er helt åpenbart at den store interessen for hytter også fyrer opp under interessen for Hyttemessen. Vi har for eksempel aldri registrert større interesse fra arkitekthold enn denne gang. At et stort advokatfirma også er på plass og vil gi råd til folk som knuger på en juridisk problemstilling er også nytt i år, sier Tore Bjørnstad.

Ekspertråd og tilbud i fleng

Hyttemessen er av mange brukt som lanseringssted for nye hyttemodeller og produktnyheter av ymse slag. Hva som er i vente har ikke arrangørene noen fullgod innsikt i, men Per Levik garanterer en utbytterik messe - uansett hvilke behov man måtte ha eller spørsmål man måtte ønske svar på.

- Dette er jo en "ekspertparade" uten like, sier Levik. Og så er det viktig å være klar over at Hyttemessen er et utmerket sted hvis du er ute etter å gjøre en god handel. Nær sagt alle opererer med messepriser og gjerne også ekstratilbud ved anledninger som denne. 

Destinasjonskamp

Destinasjonene som velger å profilere seg på Hyttemessen, er ikke bare blitt flere med årene. De bredder seg også ut som aldri før, forteller Levik.

- På Hyttemessen skal ingen være i tvil om at hytteeiere og hytteturister er svært attraktive og velkomne gjester rundt omkring i regionene. Hyttenæringens betydning for bosetting og næringsutvikling framheves i mange sammenhenger og er den naturlige forklaringen på at kommuner og regioner legger så store ressurser i å eksponere seg for hyttefolket, sier Levik. 

Hyttemessen åpner torsdag og stenger søndag ettermiddag.