I salgsannonsen ble det lokket med en fantastisk beliggenhet og at den drøyt tre mål store holmen har svaberg, plen, strand og egen brygge med god dybde. Beliggenheten er det heller ikke noe å si på, i Vrengensundet med sol fra tidlig morgen til seint på kvelden.

Kort sagt, ei unik perle i den vakre skjærgården.

Men likevel har ingen vært villige til å legge tilstrekkelig mange millioner på bordet før nå, når eieren har gått ned til omtrent halve den opprinnelige prisen.

– Holmer er ikke førstevalg

I annonsen kunne vi også lese at det er en to minutters båttur fra egen brygge, og skal vi tro Christian V. Dreyer i Eiendom Norge, er det trolig nettopp denne båtturen som er problemet.

I en artikkel i Aftenposten i forrige uke, med tittelen «Makelige hyttekjøpere går for landfaste sjøhytter», uttalte han at praktisk tilgjengelighet står høyt oppe på ønskelista når folk skal kjøpe hytte.

Og nettopp derfor er det mange øyperler både ved Oslofjorden og nedover på Sørlandet, som forblir usolgt.

Påkostet eiendom

De forrige eierne kjøpte holmen i 2000 for 4,15 millioner kroner og brukte mye penger på bygningsmassen, som ble totalt skiftet ut.

Hovedhytta og annekset har grunnflater på henholdsvis 38 og 25 kvadratmeter, og i tillegg er det ei innredet sjøbu, som også kan brukes som badehus på 26.

Til sammen er bruttoarealet på 103 kvadratmeter. 

– Gode løsninger

Ifølge annonsen, som ganske sikkert mange interessenter hadde gleden av å lese, er husene moderne og smakfulle og godt utnyttet planløsningsmessig med blant annet spennende og flere innbydende stuer, sittebenker og hems. I tillegg er det godt med plass til gjester, siden det er 10-12 sengeplasser. Det er innlagt strøm og vann, og det er privat minirenseanlegg for avløp.

Et skjærgårdskupp?

Når stemningen på holmen beskrives som en ekte «vi på Saltkråkan»-følelse og at «her mangler man med andre ord ingenting selv om man befinner seg på ei øy i skjærgården», har det altså ikke vært nok til å sende prisen aldeles til himmels.

Dermed er det ikke umulig at de nye eierne føler at de har gjort et virkelig hyttekupp.

Det gjorde også eierne av to hytter i Valdres, men det var da de solgte. Les om eventyrlige salgssummer sammenlignet med prisantydningene her og her.

DENNE ARTIKKELEN BLE FØRST PUBLISERT I LOKALAVISA ØYENE FOR NØTTERØY OG TJØME