ørje

Bildene er hentet fra Finn-annonser

Et eksempel på dette finner vi i Ørje i Østfold. Der kan du få ei lita hytte for knapt tre hundre tusen. Hytta er fra 1963 og har et bruksareal på 38 kvadratmeter. Tomta er heller ikke stor, bare på 375, men det er et stort pluss at den er selveid, ikke festet.

I annonsen kan vi lese at standarden er enkel og at hytta trenger oppgradering. Og det er hverken strøm, vann eller kloakk.

Hytta ligger ujenert til i et skogsterreng med fine muligheter for friluftsliv.

Godt og vel tjue hytter i Østfold er lagt ut på Finn med en sekssifret prislapp.

Enebakk

250.000 i Akershus

I Akershus kan den rimeligste hytta i fylket bli di for en kvart million. Den er i laftet tømmer og er i sin tid blitt flyttet dit den står nå, på Grorudfjellet i Fet kommune, ikke så langt unna Øyeren.

Det er oppgitt et bruttoareal på 34 kvadratmeter. Tomta er på drøyt seks hundre. Også denne er selveid.

Det er nesten like mange hytter til under en million kroner i Akershus som i Østfold.

Ifølge annonsen er dette en fin mulighet for en kjøper med initiativ.

Sokna

Hytte på ett mål for 370.000

Oslo kan vi hoppe over i denne sammenhengen. Der er det tre hytter til salgs, alle mellom fire og en halv og fem millioner kroner.

Men i Buskerud er det mange muligheter i det skiktet vi har satt oss fore å undersøke. Den rimeligste hytta finner vi på Sokna. Den selges privat, men for at begge parter skal være sikre på at alt går rett for seg, gjøres oppgjøret gjennom advokat.

Også her er det enkel standard. Bruksarealet er oppgitt til 45 kvadratmeter. Den selveide tomta i naturskjønne omgivelser er på cirka et mål. Det er gode fiskemuligheter i nærheten.

I dette fylket er det rundt førti hytter i den aktuelle prisklassen.

Skoppum

Ikke mye i Vestfold

Ei hytte til 690.000 kroner på Skoppum er , sammen med ei i Andebu til den samme prisen, de rimeligste i Vestfold. I tillegg er det ei til med prisantydning 950.000 kroner den eneste under en million i dette fylket.

De to 690.000-kronershyttene har bruksareal på henholdsvis 22 og 37 m2, mens tomtene er på 544 og 519. Begge tomtene er oppgitt som selveide.

Bandval

Strandlinje og mer enn fire mål

Vi forflytter oss inn i landet, til Brandval i Hedmark. Der finner vi ei hytte fra 1999 med bruttoareal på 15 kvadratmeter og ei mer enn hundre år gammel seter, som trenger totalrenovering. Eiendommen selges for 230.000 kroner. Og det beste av alt, eiertomta er på nesten fire og et halvt mål og har strandlinje til et tjern. Det opplyses også at hytta ligger usjenert,

Vi må også nevne at i samme fylke kan du få kjøpt ei campingvogn med spikertelt, platting og gjerde, ved Mjøsa, for 90.000 kroner.

Totalt i Hedmark finner vi bortimot nitti hytter til under en million kroner.

torpa

Opp-pussingsobjekt

En opprinnelig bolig er det rimeligste objektet som averteres som fritidsbolig i Oppland, på Aust-Torpa. Prisen er satt til 295.000 krone

Mesteparten av bygningsmassen er fra første halvdel av 1950-tallet, og både bildene og teksten forteller at en ny eier får nok å ta tak i, Tomta er eid, og det opplyses at den er på noe sånt som to mål, kanskje større.

Også i Oppland er det bra med relativt rimelige hytter, drøyt et halvt hundre til under en million.

Rjukan

Krigshistorisk hytte til 350.000 i Telemark

I Telemark må du ut med 350.000 kroner for den rimeligste hytta. Den ligger ved Gvepseborg på Rjukan, og det nevnes i annonsen at den rundt 120 år gamle hytta har en historie fra krigen. Bruksarealet er på 40 kvadratmeter, og den selveide tomta er på vel et mål.

Til sammen er det tett oppunder førti hytter under millionen i Telemark.

evje

Renoveringsprosjekt

Det er samme prisnivå i Aust-Agder. Der ligger den rimeligste hytta i Evje og Hornnes kommune. Ifølge annonsen, er det ei hytte for den nevenyttige, for den trenger opp-pussing. Bruksarealet er på 45 kvadratmeter. Tomta, som det ikke er oppgitt noe mål på, er festet, med en årlig avgift på 1.900 kroner. Det skal være gode tur- og fiskemuligheter i området.

Det er omtrent tredve hytter i den prisklassen som vi har sett på, i dette fylket.

Her vil det komme flere hytter fra resten av landet, så følg med.