Drammens Hus og Hytter stiller med en hytte av modellen Hemsefjord (bildet over), en tomt i Blefjell Hyttegrend kan for eksempel benyttes til å oppføre den aktuelle hytta, videre vil auksjonarius både selge et laftet anneks fra Tinnoset sag og en bil av merket Citroen levert av Notodden Bil & Speedshop. Asbjørn Sauro, som leder Blefjell idrettslag og er prosjektleder for arrangementet, gleder seg voldsomt, og håper samtidig på storinnrykk til bygda beliggende mellom Tinnsjøen og Blefjell.

Med gunstig kjøreavstand til så vel Oslo og Buskerud som Vestfold og Grenland, mener Sauro at bygda har et betydelig potensiale for turisme. Terrenget i Hovin strekker seg fra høyder på 250 til 750 meter, og naturen innbyr til jakt, fiske, skigåing, turer på bena eller på sykkel.

Kart_Hovin
Her ligger Hovin i Telemark.

Løypemaskin

Det er Blefjell idrettslag som ender opp med overskuddet etter auksjonen og markedsdagen i Hovin. Pengene er igjen øremerket ny løypemaskin - alt for at eksisterende eiere av rundt 250 hytter i området skal få enda bedre fasciliteter.

Bakom synger flere viktige aktører i Hovin, blant annet selskapet Hovin Utvikling. Grunneierne bak selskapet ønsker å doble antallet hytter i Hovin de nærmeste årene, og er med på auksjonsprosjektet for å skape blest - og vekst.

Les også: Satser på vekst i Hovin

hovin01
Asbjørn Sauro (til høyre på bildet) og Tor Helge Flåto er to av ildsjelene bak auksjonsdagen.

Varer for 2 millioner kroner

Billetter til reiselivsdestinasjoner i regionen som Bø sommarland og Langedrag vil gå under hammeren. Det vil også kajakker, annet friluftsutstyr, jakt- og fiskerettigheter, brønnboringstjenester og andre håndverkertjenester. Fellesnevneren er varer som er relevant for hyttefolk. Verdien på alt som skal under hammeren er på rundt 2 millioner kroner.

I tillegg til selve auksjonen er det markedsdag ved samfunnshuset i Hovin fra klokka 10 til 19 på auksjonsdagen. Mange av bedriftene som stiller varer til disposisjon for auksjonarius, vil også ha stands i Hovin. Asbjørn Sauro og de andre arrangørene håper selvsagt på storinnrykk fra publikum.

Gamle relasjoner

Det er turistsjefene i Nore og Uvdal og Rjukan som vil stå for den offisielle åpningen i Hovin. Dermed blåser Hovin-folket støv av en gammel relasjon over fjellet.

Under auksjonsdagen er det også kulturelle innslag. Magikeren og buktaleren Erik Mogeno kommer. Han er kjent gjennom programmet Norske Talenter. Underholder gjør også visesangeren Harald Nesse, egentlig bergenser, men nå bosatt i bygda. Nesse er blant annet kjent for sangen ”Blefjell i solnedgang”, som ofte er å høre på NRK radios regionale sendinger fra Telemark.

KLIKK HER FOR Å KOMME TIL HYTTEAVISENS FACEBOOK-SIDE