Med FINNs nye kartfunksjon kan du også enkelt finne hytter i nærheten av de største og mest populære hytteområdene, forteller boligekspert og leder i FINN eiendom, Jørgen Hellestveit.

Smart å investere nå

- For de som har gått lenge med en drøm om å kjøpe hytte, så kan det være smart å investere i dette nå. Hyttemarkedet har vært hett i perioden under og etter pandemien, men på grunn av økte renter og inflasjon er markedet nå nedkjølt og det er kjøperen som sitter med de beste kortene på hånda nå, sier Hellestveit.

- Utvalget på hyttemarkedet er noe mindre enn i fjor i de fleste fylker, mens prisene i flere av de populære hyttefylkene, som Innlandet og Agder, har sunket med inntil 7 prosent, forteller Hellestveit, og anbefaler de som er på jakt etter et hyttekupp å se litt lenger unna de mest populære skidestinasjonene. 

Drømmer du om en hytte nær fine turområder, skiløyper eller alpinbakker, kan nemlig mange steder i Innlandet være aktuelt.

- Vi ser at det er Trysil igjen som er det mest populære hytteområdet. Dette henger nok sammen med at det er et hytteområde som er fint å bruke året rundt med mulighet for ulike aktiviteter. Sjusjøen, med sine fantastiske skiløyper, er også svært ettertraktet for de som leter etter hytte. Det finnes også mange fine steder i nærheten av disse attraktive hytteområdene, forteller Hellestveit.

Mest søkt i 2023

Liste over hytteområder med flest søk på FINN i 2023:

Trysil

Sjusjøen

Norefjell

Hafjell

Blefjell

Her finner du hytter til under 1 million kroner

INNLANDET

VIKEN

AGDER

VESTFOLD OG TELEMARK

VESTLAND

NORDLAND

TROMS OG FINNMARK

ROGALAND

MØRE OG ROMSDAL

TRØNDELAG

 

Kilde: finn.no