Stortingsrepresentanten (H) er ivrig frilufts- og hyttemann. Hans sterke tilknytning til naturen i Vestfold og Telemark har også resultert i en rekke turbøker. Nå var Larsen igjen på hytta. Det er på sin Facebookside han forteller om den spesielle tildragelsen i halv elleve-tida på kvelden.

Skjermbilde 2022-03-29 kl
Da Larsens hund, Buddy, stakk snuten sin bort i gjesten, våknet han. Foto: Privat

Ungdommelige sko...

– Det er ikke alltid jeg låser døra når jeg er på hytta. Det kommer aldri noen hit likevel – har jeg tenkt, innleder han.

Men så oppdager han skoparet i inngangen.

«Jøss, hvem har kommet på overraskelsesbesøk i kveld» tenkte jeg mens en håndfull kandidater passerte gjennom hodet. Naboen kunne kommet innom, men han går ikke i så ungdommelige sko.

Låser døra i kveld

Inne i stua satt lå en fremmed sovende ut over spisestuebordet.

- Han våknet da Buddy hoppet opp og luktet ham i ansiktet. Det er noe som heter at den som sover synder ikke. Det ordtaket så ut til å gjelde for kveldens gjest. Fyren våknet noe overrasket av Buddys ivrige adferd, og beklaget sin tilstedeværelse da jeg spurte hvem han er og hvorfor han var her, skriver Larsen.

Det viste seg at han hadde gått feil på veien hjem fra en fest.

- Jeg kjørte ham til bygda, noe han var fornøyd med - og vi skiltes som vel forlikte. Det er tross alt ikke slik at alle folk er ute etter å gjøre pøbelstreker, skriver Larsen og avslutter med et lite PS: I kveld låser jeg døra.