– Det tør være åpenbart at 35 hunder, denne rases størrelse og natur tatt i betraktning, vil være egnet til å skape sjenanse for naboene i form av bjeffing og uling, skriver advokat Bjørn Carlberg for hytteeierne.

Nanouak dogsledding arrangerer opplevelsesturer, i første omgang med hundesleder. De befinner seg nå i Sømådalen, men ønsker å flytte til Øversjødalen og etablere hundegård for rundt 35 trekkhunder på gården Nesmoen sørøst for sentrum i Øversjødalen. Det skriver Østlendingen.

– Der er det veldig fine forhold for hundekjøring, sier Ingunn Andersen fra Nanouak dogsledding.

Les også: Hytteeiere føler seg lurt

Bråk og lukt

Hytteeierne bruker hyttene jevnlig. Hyttene er ment som et sted å slappe av. De mener derfor det ikke er ønskelig med en hundegård, og den lyden og lukta den produserer så nære. For en av hytteeierne vil hundegården havne 10 til 15 meter unna terrassen.

– Det sier seg selv at det ikke er optimalt, skriver advokaten.

Les også: Hytteeiere gjør opprør

Åpen for diskusjon

Hytteeierne ønsker å være konstruktive, og understreker i innsigelsen at de ikke har noe imot at hundegården anlegges så langt sørøst på eiendommen som mulig.

Nanouak dogsledding har ennå ikke sett innsigelsen, men de utelukker ikke at hundegården kan anlegges et annet sted på eiendommen.

– Det kan sikkert diskuteres, sier Andersen.

Hun påpeker at terrenget må være flatt og bakken må være tørr. I tillegg er det viktig at gården ikke ligger for langt fra husene hvor maten lages.

– Men vi jobber for at ting skal være i orden og greit med naboene, slår hun fast.

Klikk deg inn på Hytteavisens facebookside