- Det er på hytta generasjoner samles. Derfor har uttalelsen provosert mange hytteeiere, uttaler styrelederen i en pressemelding. Han mener uttalelsen er direkte fornærmende og at ministeren ikke har fulgt med i tiden, eller blir feilinformert. Aaslands uttalelse kom forleden i TV2-nyhetene.
 
- Strøm(pris)krisen, i likhet med hytteforbudet i 2020, og gårsdagens uttalelse viser at politikere ikke har forstått hvor viktig fritidsboligene er for både familieliv, lokalt næringsliv og arbeidsplasser i mange kommuner, mener Hagen. 

For dyrt å dra på hytta

- Når mange eiere av fritidsboliger ser seg nødt til å la være å reise på hytta for å spare strøm, går det på sikt ut over flere enn hytteeieren. Mange næringer står i fare for miste sitt inntektsgrunnlag.  

Det finnes over 445 000 registrerte hytter og fritidsboliger i landet, som ønsker å bruke fritidsboligen for det den er verdt. Majoriteten av disse er vanlige folk som har valgt å investere sin ferie og fritid her hjemme, heter det i pressemeldingen. 

- Politikere ser imidlertid hytter og fritidsboliger som luksus og ikke en del av husholdningen. Hytteeiere er dermed ikke karakterisert som "vanlige folk" av regjeringen. De fleste av de 445.000 hyttefamiliene er nok ikke enige i dette, sier styreleder Hagen.