Sist helg var dugnadsfolk igjen i sving på "kvilebua" på Blåfjellet, denne gang blant annet for å sveise   kobberrennene og stable stein rundt ytterveggene. (Foto: privat)

Den unike, åtte-kantede hytta byr på 360 graders rundskue til Smøla på Nordmøre, Haramsøya på Sunnmøre, Trollveggen i indre Romsdal og landemerker i Sør-Trøndelag. Midtsommers er solgangen her oppe på mer enn 22 timer! Bua vil være åpen for alle og enhver og byr på sitteplass til 21 personer og soveplass til syv.

Dugnadsgjenger har jobbet med prosjektet i lengre tid, blant annet med å skaffe nødvendige godkjennelser, gunstige leverandøravtaler og nødvendig sponsorstøtte.
 Hytta på Blåfjellet vil være åpne for alle fjellfolk. Herfra har gjestene en unik utsikt i alle himmelretninger. (Foto: Privat)
 
Positiv kommune
Nesset kommune har hele veien vært positiv til prosjektet. Den ene klagen som kom inn, ble innlevert for sent og dermed ga kommunen klarsignal uten store motforestillinger.
 
Etter at snøen gikk har dugnadsfolkene jevnlig trasket og gått de to timene opp til toppen av Blåfjellet for å berede grunnen for den 14 kvadratmeter store bua. I løpet av sommeren har hytteeiere og andre fra nærmiljøet blant annet stablet termoblokker som siden er fylt med armering og betong. Utvendig er det tørrmurt med stein fra fjelltoppen.
 
Gulv- og taktro er en liten attraksjon i seg selv. Initiativtakeren, Bjørn Kjetil Myrset, skaffet nemlig tilveie en 200 år gammel ask fra Moldegårdsalléen i Molde. I fjor ble den skåret og tørket og nå ligger den fornemme planken på plass i bua på Blåfjellet.
 
Hytta er utstyrt med minikjøkken, minigarderobe og ildsted. Ingen tvil om at ”kvilebua” blir en attraksjon i seg selv.