Hytter på Vestfold-kysten er sterkt etterspurt og prisen blir der etter: Vestfold-hyttene er de dyreste i landet (foto: Leif Magne Flemmen).

I 3. kvartal 2009 ble det omsatt 2 600 bebygde fritidseiendommer i fritt salg. Gjennomsnittlig kjøpesum per omsetning for disse eiendommene var 1,25 millioner kroner. Det typiske sjøhyttefylket Vestfold hadde det høyeste gjennomsnittet med 2,5 millioner kroner. Deretter kom Vest-Agder, med en gjennomsnittlig kjøpesum på omtrent 1,9 millioner kroner.

BoligMeteret for siste måned viser at den ultimate hyttedrømmen er ved sjøen. Men for folk flest er det hytte i fjellet som er det mest overkommelige. Interessen for fjellhytter rapporteres å være stor en rekke steder i landet. Hytter inntil 3 millioner kroner har bred appell. Megleren Leif Jarnæss som selger hytter i Norefjell forteller til dt.no at han er tom for hytter under halvannen million kroner.
 
- Jeg har ikke opplevd maken til etterspørsel etter hytter i denne prisklassen, men de dyrere objektene er vanskeligere å selge. Det kan virke som om folk er villig til å gå noe ned i standard for å kunne skaffe seg en fritidsbolig, sier Jarnæss.
 
En typisk ”halvannenmillioners hytte” i de mest populære områdene på Norefjell er en hytte kanskje bygd på 1970-tallet, eller tidligere, med vannpost ved veggen, enkelt avløp og kanskje vei fram til hytta, sier Jarnæss til dt.no.

Er drømmen flislagte bad, fire-fem soverom og standard à la en moderne enebolig øker prisen gjerne til 2,5 millioner kroner.
 
Dyre leiligheter
Megler Morten Høegh har solgt flere leiligheter rundt alpinanlegget på Norefjell den siste tiden. Høyeste pris var på 7,5 millioner kroner.

Høegh og Jarnæss er enige om at markedet for riktig dyre hytter er og blir tregt.