Mange hytter har i dag boligstandard og vel så det, både hva fasiliteter, bruksareal og utstyr angår. Men de finnes der ute fortsatt, de hytteeierne som sverger til det enkle hyttelivet, uten innlagt strøm og vann, men med den sjarmerende gamle utedoen intakt. Eller?

Les også: Her bygger ekte hyttenerder

Krevende svigerdøtre

– Nå for tiden er det veldig mange som ønsker å oppgradere den gamle, enkle hytta, sier Thor Magne Malmquist i Norsk hytte- og fritidssenter på Sem utenfor Tønsberg.

Han forteller at den eldre generasjonen ofte er fornøyd med den gamle hytta som den er. Men mor og far får ofte føringer fra generasjonen under.

– Det skjer noe når svigerdatter kommer inn i bildet, kanskje også barnebarn. Da blir kravene større. Da skal de ha muligheten til å lade mobiltelefonen, bruke PC og se på TV, sier Malmquist.

Les også: Fikk 2,4 mill for dette skuret

Kvitter seg med utedoen

Han merker det på etterspørselen.

– Det er oppgraderinger det går i. Vi selger inverterer, som gjør at du kan bruke vanlig TV. Ellers har vi 24-tommer-TV som går på 12 voltsanlegget. Men for mange er det aktuelt å investere i et aggregat for å kunne bruke mer strøm. Folk vet hva de skal ha når de kommer, hyttefolket leser seg gjerne opp på forhånd, sier Malmquist.

– Den gamle utedoen er jo veldig fin, sier Malmquist.

– Det er bare det at ingen er interessert i å tømme den lenger, legger han til. Derfor går salget av forbrenningstoaletter strykende.

– Vi har aldri solgt så mange forbrenningstoalett som vi gjør nå, sier Malmquist og løfter på lokket på en av sine Cinderella toaletter.

En liten glasskrukke med litt aske illustrerer hvor lettvint det går an å håndtere avfall fra hyttedoen.

– Dette er avfallet etter fem personer i en uke – cirka, sier Malmquist og vender på den lille krukka.

Besøk Hytteavisens facebookside