Bildet over: Politioverbetjent Tommy Østland med beslaget. Foto: Fredrik Pedersen

Et nytt innbrudd ble meldt inn til politiet like før klokken 16 fredag ettermiddag. Det skjedde etter at politiet hadde pågrepet tre menn fra Litauen som ble funnet i en hytte fredag morgen, melder Varden.

Tyvene hadde stjålet et TV fra en hytte på Ormevika i Bamble. Politiet tror det er de samme som nå er siktet i saken som står bak også dette innbruddet, sier operasjonsleder ved Telemark politidistrikt, Gunnar Ramslien.

Les også: Nye hytteinnbrudd i Telemark

Hyttetyver02_Telemark
Bildet viser en del av politiets beslag.

Dagen da alt klaffet

Det hele startet torsdag ettermiddag da eierne av ei jakthytte på Rogn i Bamble kontaktet politiet, etter å ha funnet tyvegods i hytta. Politiet reiste ut til stedet og tok med seg tyvegodset, unntatt noen dieselkanner, som de lot stå igjen. Fredag dro politiet tilbake i jakthytta for å hente kannene, og da viste det seg at tyvene hadde returnert til lagringsplassen sin, og dieselkannene var borte.

Les også: Hytte-tyver herjer i Telemark

Tips på løpende bånd

- Tyvene hadde nok returnert for å hente tyvegodset, men der stod kun dieselkannene igjen. Mens vi var på Rogn fikk vi en telefon fra en hytteeier på Vinjestrand i Bamble, som hadde funnet tre sovende innbruddstyver i hytta si. I bilen til disse tre personene fant vi dieselkannene, sier politioverbetjent Tommy Østland til Varden.

Som om ikke det var nok fikk Østland nok en telefon fra en annen hytteeier, som hadde funnet flere flatskjermer i skogen ved sin hytte.

- Dette var dagen hvor alt klaffet, sier Østland.

- Påfallende mange innbrudd

Det er gjort beslag som kan stamme fra raidene med hytteinnbrudd på Rognstranda. Grenseløsenheten ved Telemark politidistrikt er koblet inn og har vært på stedet.

- Det har vært en del oppblomstring av hytteinnbrudd den siste tiden. Vi er ikke hundre prosent sikre på at det er link mellom alle disse sakene. men det har vært påfallende mange hytteinnbrudd den siste tiden, sier Gundersen.

Det har parallelt vært et godt samarbeid mellom Bamble lensmannskontor og Grenseløs under etterforskningen av hytteinnbruddene.

- Trolig sammenheng

Politiet ser en klar sammenheng mellom de ulike innbruddene som har blitt utført i Bamble den siste tida.

- Det er grunn til å tro at det er omfattende det disse tre har gjort, sier Tommy Østland.

Hvor stort beslag politiet har gjort er foreløpig ikke kjent, men Øsland opplyser at de måtte bruke to stasjonsvogner og en varebil for å frakte alt tyvegodset.

I følge Vardens mann på stedet er det beslaglagt både mat, klær og fjernsyn. Politiet jobber videre med saken.

KLIKK HER FOR Å KOMME TIL HYTTEAVISENS FACEBOOK-SIDE