Bildet over: I forrige uke avslørte politiet at to porsgrunnsmenn stod bak diverse innbrudd i Telemark-hytter. (Foto: Tor Arvid A. Gundersen)

Politiet fant en kredittkort-kvittering ved en bom ved stedet der tyvene stjal en ATV ved Dørdal i Bamble i forrige uke. Kvitteringen ledet politiet til en korthandel på Biltema, skriver Varden.

Dermed kunne de gå i videoen til Biltema og se de to «kundene» på film. De handlet da av alle ting en boltesaks – et velegnet innbruddsverktøy.

Satt i garnet

Dermed var det ikke lenge før de to porsgrunnskarene på 20 og 23 år satt i garnet.

LES OGSÅ: Avslørte hyttetyver

Det meste av tyvegodset fra 40-50 innbrudd – flatskjermer, pc, fiskeutstyr, elektrisk verktøy, påhenger, snøfreser og alkohol ble funnet hjemme hos den ene i Knarrdalstrand. Politiadvokat Svein Folkestad sier at noe av tyvgodset kan spores til bestemte innbrudd

Ikke alt anmeldt

– Vi prøver å skaffe oss oversikt hvor alt tyvgodset stammer fra. Alt er nok ikke anmeldt, sier Folkestad.

 LES OGSÅ: Hyttetyvene fengslet i åtte nye uker
LES OGSÅ: - Skulle bare inn for å be om vann 

Bamble-lensmann prøver nøste opp dette nå. Innbruddene er skjedd over kort tidsrom fra høsten i fjor til sist helg. Gautefall, Bamble, Skien og Porsgrunn er alle steder som har hatt besøk av de geskjeftige fyrene der bare den ene er litt kjent av politiet fra før.

Folkestad ba nylig om fire uker i varetekt for de to på grunn av gjentakelsesfare.

Klikk her for å gå til Hytteavisens Facebook-side