Lørdag ettermiddag fikk familien Gunnarsson på fire besøk av en tiur på verandaen på hytta ved Notodden. Først var det bare moro, og foreldrene knipset bilder av den nyankomne. Men etter hvert ble inntrengeren hissig.

- Den lusket litt rundt hytta, og forsvant, før den kom tilbake igjen i fire-tiden. Vi lot alt ligge igjen ute og gikk inn, sier Sverrir Gunnarsson, familiens far, til varden.no.

- Den patruljerte rundt hytta hele kvelden og natten. Da vi drar for gardinene søndag morgen er fuglen det første vi ser. Vi tenkte at den ville ha forsvunnet i løpet av natten, forklarer han.

Samtlige av familiens mulige redsskaper, koster, spader og lignende, hadde blitt liggende ute da de lørdag søkte tilflukt i bygningen. Gunnarsson ringte viltnemda. Han forklarte hvordan fuglen så ut, og ifølge dem skal det ha vært en tiur som oppholdt seg på hytta. Viltmenda kunne ikke komme for å bistå med jagingen, så familien fikk beskjed om å være litt harde mot fuglen. Dermed var det klart for kamp.

- Vi gikk ut, fikk tak i kosten, og jaget den. Den ble borte, vi pakket inn sakene, og så kom den igjen. Da vi åpnet døra på gløtt forsøkte den å stikke hodet inn. Men vi fikk jaget den til slutt, sier han.

Gunnarssons kone ble hakket på fingeren i sammenstøtet, og fikk et sår på fingeren. Resten av familien, som kjapt løp til bilen, kom uskadet fra kampen. Nå er de på vei hjem til Tønsberg. At det nå er midt i paringstiden, kan være grunnen til at fuglen var så hissig.

KLIKK HER FOR Å KOMME TIL HYTTEAVISENS FACEBOOK-SIDE