Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
seterhus

Har du bruk for et anneks til hytta di?

Gammelt seterhus til salgs,
men du må ta det med deg

Der du nevenyttig og ønsker deg det som kanskje kan være et rimelig anneks til hytta, kan det hende du finner det i Valdres.

fugemasse

Grått og grått er ikke nødvendigvis den samme farven

- Jeg skal legge fliser og har flise-
lim, fugemasse og silikon, men ...

Særlig når vi skal legge fliser på badet, men også på kjøkkenet, kan det hende at vi også trenger silikon. Da kan et tips vi fikk fra en profesjonell flislegger nylig, være verd å ta med seg.

Dorthe_Skappel_Foto_TV2

Dette skal kjendisene pusse opp denne sommeren

Sommeren er høytid for fornyelse. Også for kjendisene. – Hytta bygget vi selv, sier Dorthe Skappel.

tak4

Er det mange dårlige hyttetak?

Nordmenn vet at taket på hus og hytter er viktig, men mange sjekker ikke og er usikre på om de tåler et barskere klima. Med over 1,5 millioner hus og 450 000 hytter kan det potensielt være store skadekostnader i vente rundt omkring i landet, skriver Husbyggeren.

baderomsmøbel

Du kan lage ditt eget servantskap til hyttebadet

Hvis du skal pusse opp badet på hytta, eller kanskje legge inn vann og avløp, har du mange valg når det gjelder baderomsmøbler. Ett av alternativene er å lage ditt eget servantskap.

malerprøve

Tilsynelatende kryptiske malingkoder er egentlig ganske lette å skjønne:

Når du skjønner dem, er det lettere å oppnå et godt maleresultat

Kodene malingfargene er merket med er ikke tilfeldige sammensetninger. En NCS-kode av typen S 1002-Y50R kan faktisk fortelle oss ganske mye nyttig når vi skal velge farge. Og koden er overraskende enkel og morsom å knekke!

strøm

Bygge ny hytte, utvide eller renovere?

Kan være lurt å kunne tidsstyre varmekablene og varmtvannet

Snart skal alle få nye strømmålere, som sender kontinuerlig informasjon til nettselskapet om hvor mye strøm du bruker. Samfunnsøkonomisk blir det da lønnsomt å forsøke å spre den totale strømbruken utover døgnet, og for å få til dette, vil prisene variere fra time til time.

leca

Verd å prøve:

Leca-kuler mot mus

Mus trenger ikke veldig store hull for å ta seg inn i hytta di. Seks millimeter skal være nok. 

Tak1

Koster ikke så mange tusenlappene ekstra:

Hvorfor ikke legge ordentlig, solid tak med én gang ...

Det kan være fristende å spare noen tusenlapper ved å bruke lette materialer på taket. Men i det lange løp er det mange av oss som sverger til en litt dyrere løsning.

lakk

Lakk er ikke gammeldags

Langtfra alle norske hytter er prangende palasser. Hytte-Norge domineres av eldre familiehytter som går i arv. Det betyr at vi må trå til med pleie og omsorg slik at arvegodset varer. Ta gulvene for eksempel: Er gulvets sjarm tråkket i stykker, eller trenger det vann ned i treverket når du vasker? Da er det på tide å gi overflaten ny behandling.