Artikkelen nedenfor er hentet fra ivar.no

- Det beste er selvfølgelig om folk ønsker å beholde og bruke FM-radioen, men faktum er at mange nordmenn kommer til å gå over til DAB-radio i løpet av året. Derfor ønsker vi å tilby innsamling til gjenbruk, sier Tord Tjelflaat, assisterende avdelingsleder for gjenvinning hos IVAR.

IVAR har sammen med Avfall Norge tatt initiativ til å få til et nasjonalt løft for innsamling og gjenbruk av de 10 – 20 millioner FM-radioer som ligger i de tusen hjem.

Mange har radioer liggende hjemme, på hytta eller på arbeidsplassen, som vil bli mindre anvendelige når flere FM-sendinger nå stenger.

- Jeg har ventet på at det skulle komme en nasjonal gjenbruksordning lenge. Men når ingenting skjer nasjonalt, må vi i IVAR ta initiativ selv, sier Tjelflaat.

Sikker innsamling av FM-radioer til gjenbruk starter mandag 27. februar hos IVAR og RYMI (Ryfylke miljøverk IKS). De første beholderne vil bli utplassert på IVAR gjenvinningsstasjon Forus. Deretter vil alle gjenvinningsstasjonene til IVAR og RYMI få beholdere.

- Vi har tatt samtaler og møter med returselskapene for elektrisk og elektronisk avfall (EE-avfall), og de er positive til å få til en ordning med gjenbruk av FM-radioene i andre land, sier Tjelflaat.

Dersom du ønsker å beholde FM-radioen din, er det mange radioer som kan oppgraderes til DAB med en adapter. Adaptere kan kjøpes hos radioforhandlere.