Lars Haltbrekken_640x652
Leder i Naturvernforbundet, Lars Haltbrekken, vil ha vinterstengt vei.

Bildet over: – Villreinen må få tilgang til viktige beiteområder, mener Naturvernforbundet.

Leder i Naturvernforbundet, Lars Haltbrekken, ber politikerne i Telemark si nei til vinteråpen vei over Imingfjell, fra Tessungdalen i Tinn til Uvdal i Buskerud.

– Når kommunestyret i Tinn skal behandle høringsuttalelsen på nytt, håper jeg de står på sitt nei fra møtet i mars. Vedtaket er det eneste ansvarlige i forhold til villreinen, sier Haltbrekken til Varden.

LES OGSÅ: Nye tomter ved Hardangervidda

Naturvernforbundets leder mener at den aktuelle veien allerede er for mye åpen.

– Den burde vært stengt også andre perioder av året slik at villreinen får fri tilgang til viktige beiteområder, sier han.

– Mange trusler mot reinen

Saken er utsatt også i fylkestinget, som i likhet med kommunene er en høringsinstans. Haltbrekken håper fylkespolitikerne både i Buskerud og Telemark kjenner sin besøkelsestid og tar hensyn til villreinen.

LES OGSÅ: Matnyttige opplevelser med stanga

– Reinen blir stadig presset av nye utbygginger. Hver enkelt utbygging kan synes liten og veldig ubetydelig. Det kan også spørsmålet om en vinteråpen vei. Men ser du på summen av alle truslene mot villreinen, begynner de etter hvert å bli veldig mange. Og da er det all grunn til å sette ned foten. Denne veien har jo også vært stengt vinterstid og det er ingen god grunn til å åpne den og påføre villreinen enda større press. Uansett hvilke tiltak du setter inn i form av varslingssystemer, vil situasjonen bli forverret med åpen vei, sier han.

KLIKK HER FOR Å GÅ TIL HYTTEAVISENS FACEBOOK-SIDE