Foto: Helle Øder Valebrokk

Honning, sitrus og ingefær er den hellige treenighet når det kommer til vintersmaker. Du vil gjerne sette stor pris på en deilig varm toddy å varme deg på. Honninglikør med Tennessee Whisky gir en behagelig hete og sødme til toddien, og man kan serve den som en aperitiff til jul eller som en belønning når du kommer inn fra skituren. Den kalde cocktailen er en herlig kombinasjon av Ginger Beer, lime og honninglikør som gir en lekker cocktail til høytiden. 

Men honninglikør med Tennessee Whisky kan faktisk med stort hell brukes også i julens desserter og godterier. En deilig fugde kan forvandles fra tradisjonell og enkel til et fyrverkeri av smaker med hint av honning, whiskey og klementin. Hvorfor ikke gi bort en eske med disse lekre godsakene til en god venn til jul? Eller ender du opp med å spise alle selv? Det er fort gjort. 

Desserten over alle desserter er den franske spesialiteten Crêpes Suzette. Deilige, tynne pannekaker varmes i en blanding av smør og appelsin. Honninglikøren gir en nydelig touch av jul til denne lekre desserten. Sørg for å ta deg tid til å lage de honningglaserte mandlene som prikken over i’en. 

Honning- og klementinfudge

3 dl (300 g) kremfløte

320 g sukker

35 g smør

1 1/2 ts glukose

1 klementin (finrevet skall)

2 ss Jack Daniel’s Tennessee Honey

Kok opp kremfløte, sukker, smør og glukose i en tykkbunnet gryte. 

La blandingen koke under omrøring til du har nådd 116 grader (bruk et termometer). Du vil se at blandingen karamelliseres underveis.

Trekk av platen og rør godt mens temperaturen synker til 60 grader. Nå kan du tilsette finrevet klementinskall og Jack Daniel’s Tennessee Honey. Rør godt i et par minutter til blandingen blir seigere. 

Hell over i en liten firkantet form kledd med bakepapir. Jevn ut med slikkepott. Dekk til og sett kjølig til fudgen stivner. Skjær i firkanter og oppbevar tildekket og kjølig. 

Crêpes Suzette med honningglaserte mandler

Crêpes Suzette med honningglaserte mandler

(6 tynne pannekaker)

Pannekakerøre:

2 egg

100 g hvetemel

120 ml melk

80 ml vann

1 knivspiss salt

1 ts honning

1 ss smeltet smør

Saus:

40 g smør

Saft av 2 appelsiner

1 ss finrevet appelsinskall

6 cl Jack Daniel’s Tennessee Honey

100 g skåldede mandler

1 ss honning

1 ts Jack Daniel’s Tennessee Honey

1 dryss flaksalt

 

Slik gjør du:

Pisk sammen egg, vann og melk. Smelt honning og smør og pisk inn i blandingen sammen med salt og mel.

Varm en panne og smør den med smør. Ha et tynt lag med røre i pannen og stek gyllen på begge sider. Fold hver pannekake i fire og legg til side. 

Smelt smør i en panne og tilsett appelsinskall og -juice. Kok inn til halvparten, trekk pannen av platen og tilsett Jack Daniel’s Tennessee Honey. Legg pannekakene i pannen og la dem varmes i sausen. 

I en panne smelter du honningen. Rist skåldede mandler til de er gylne. Tilsett Jack Daniel’s Tennessee Honey og et dryss flaksalt. Grovhakk og dryss over de lune pannekakene.

Jack Daniels Honey
Pris: Kr 399,90

Honey Toddy (2 porsjoner)

4 dl vann

1 sitron

2 klementiner

1 skive ingefær

1 kvist rosmarin

1 ss honning

8 cl Jack Daniel’s Tennessee Honey

Rosmarin og klementinskiver til pynt

Slik gjør du:

Kok opp vann og bland med tykke skiver av sitron, klementin, ingefærskive og rosmarinkvist. La stå i fem minutter. Press en skje mot fruktbitene slik at litt mer av saften blandes med vannet. Sil av og hell i glass som tåler varme. Tilsett Jack Daniel’s Tennessee Honey og rør forsiktig. Pynt med klementinskive og rosmaringren. 

Julecocktail (1 porsjon)

1/2 lime, saften

4 cl Jack Daniel’s Tennessee Honey

Is

8 cl Ginger Beer

Pynt med ingefærskive og limeskive

Shake eller rør limesaft, Jack Daniel’s Tennessee Honey og isbiter til væsken er iskald. Sil over i cocktailglass og topp med Ginger Beer. Rør forsiktig. Pynt med ingefærskive og limeskive.

Jack Daniel's Tennessee Honey

70 cl 

Pris: Kr 399,90

Tennessy Honey består av den kjente og kjære whiskyen Jack Daniel’s Old No. 7 blandet med en honninglikør laget på ekte honning. 

Jack Daniel’s Tennessee Honey er en likør med deilig og behagelig smak av honning, karamell og varme krydder. Med en alkoholprosent på 35 % kan den helt fint nytes alene, men den er også suveren i søte retter og både varme og kalde drinker.