NRK brukte som eksempel ei hytte i Setesdalen, der det ble stjålet verdier for store beløp, i tillegg til at også ødeleggelsene ble kostbare.

Og lensmannen i Valle og Bykle opplyste at mange var rammet i området, med flere tusen hytter, og at han ikke kunne huske at det hadde vært like ille tidligere år.

Men det er ikke bare i Setesdalen det stjeles fra hyttene. Nå i helga melder Grimstad Adressetidende om innbrudd i fire hytter på Fevik og Grefstad i Aust-Agder. Siden dette kan være bare toppen av isfjellet, oppfordrer politiet andre hytteeiere i området om å sjekke om de også kan være rammet. Dette gjelder nok også for Sunndal, der det har vært innbrudd i flere hytter og naust. Dette er det Tidens Krav som skriver.

Kikk etter for hverandre

Akkurat som hjemme, er det godt å ha gode naboer. En representant for forsikringsbransjen oppfordrer derfor til at at vi også kikker etter om alt er i orden i nabohyttene. På denne måten er det litt større sjanse for at eventuelle kjeltringer blir tatt, noe vi alle vil profitere på. I tillegg kan skadene kanskje begrenses ved at de ikke får anledning til å bli enda verre på grunn av vær og vind.

Få innbrudd blir oppklart

Naturlig nok er oppklaringsprosenten lav når det gjelder denne typen kriminalitet. Derfor er det ikke så dumt om vi alle følger med litt og for eksempel noterer numrene på mistenkelige biler.

Opp cirka ti prosent

Det anslås at utbetalingene etter hytteinnbrudd totalt kommer opp i rundt femti millioner i år, noe som er en økning på omtrent ti prosent sammenlignet med de foregående årene.

Så da vil, naturlig nok, antageligvis forsikringspremiene øke tilsvarende.

Når det gjelder forsikring, antydes det at mange er underforsikret. Det er derfor viktig å gå gjennom hva du har på hytta og forsøke å finne ut omtrent hvor mye det vil koste å erstatte det hvis det blir stjålet eller brenner.

Og så kan det være fornuftig å fotografere det du har der, sånn at det er enklere å finne ut hva som er borte om det skulle gå galt.

Stjeler mye hagemøbler

Noe som spesielt nevnes, er dyre utemøbler. Slikt er populært blant tjuvene, spesielt blant øst-europeiske bander, ifølge artikkelen.

Stadig flere utstyrer seg med alarm med kamera, også på hytta.