Tekst: Tom Brodin, foto: Jørn Ove W. Hansen

Avisa har spurt skog- og naturforvalter Bjørn Ringstad om hvorfor han har bestemt at hytta må bort. Svaret er at hytta blir bygd på ei kommunal tomt og er i strid med byggeloven.

Bedre å sitte inne og spille dataspill?

En av fedrene, Jørn Ove W. Hansen, synes det er smålig av kommunen. Det er også han som har tatt bildet av hytta og noen av de byggeglade ungene. De er Sander Halden, Henrik Walstad Hansen, Henning Hanssen og Martin Hansen.

Han mener at en slik aktivetet må være mye bedre enn å sitte inne og spille dataspill og synes kommunale myndigheter burde ha sett mellom fingrene i saken.

Spurte om hjelp

Hansen, som arbeider i byggebransjen har hjulpet til med materialer, og har passet på at byggingen har gått riktig for seg.

Frykt for presedens

Skog- og naturforvalteren sier det hadde vært helt greit medt ei trehytte i buskene, men at denne er for profesjonell, siden de har fått hjelp fra en i byggebransjen.

Han har full forståelse for at barna er skuffet, men sier til avisa at kommunen gjør dette for å unngå at det skapes presedens. Han slår også fast at det ikke ville hjulpet om ungene hadde søkt først. De ville fått avslag uansett.

Forskningen sier det er sunt

Her kan du lese hva forsker Merete Lund Fasting har funnet ut om ungers hyttebygging.