Bildet over: Kjell Ivar Brynsrud prøver å finne dekning på Svanstul. For å øke tryggheten til alle turgåerne, håper Telemark Turistforening og andre friluftsorganisasjoner at Telenor kan sørge for mobiltelefondekning i området. (Foto: Bjørn Harry Schønhaug)

Nå ønsker Telemark Turistforening at Telenor setter opp en antenne i det populære friluftsområdet utenfor Skien. I mai sendte de brev til telefongiganten, men de har fortsatt ikke fått svar, skriver Varden.

– Vi henvendte oss til det toneangivende og største selskapet, forteller Kjell Ivar Brynsrud, daglig leder i Telemark Turistforening. – Men det virker som om de er så suverene at de ikke engang gidder å svare, resonnerer han.

Informasjonssjef Per Aril Meling i Telenor beklager overfor turistforeningen at de ikke har fått svar.

LES OGSÅ: Nye tomter ved Hardangervidda

– Ingen skal være for små til at vi skal ta kontakt med dem, og Telenor skal selvfølgelig svare på alle henvendelser. Jeg har sendt brev videre til kundeansvarlig for Den norske turistforeningen, og hun vil svare opp henvendelsen fra Telemark Turistforening, lover Meling.

Han kan allikevel ikke love de tusenvis av unge og voksne som bruker Svanstul at de skal få mobiltelefondekning.

– Det kreves en ny gjennomgang av eventuelt utbyggingsplan, for å si om området vil bli bygd ut. Normalt vil en radioplanlegger gi en kostnadskalkyle på prosjektet, forklarer han.

Uforsvarlig

Brynsrud er glad for at det finnes andre selskaper enn Telenor.

– Vi vil se på hvilke andre alternativer som er, og vi mener det er uforsvarlig at man ikke har mobiltelefondekning på Svanstul, sier han.

LES OGSÅ: Avløpssamarbeid til 20 millioner

– Alle går rundt med telefon i lomma, men ingen får jo brukt den, sier han oppgitt.

Brynsrud mener Telenor må kjenne sin besøkelsestid.

– Alt går i retning av at dette vil bli et større og større marked. Kanskje konsernsjefen (Jon Fredrik Baksaas, red.anm.) bør bruke sin lokalkunnskap, mener Brynsrud.

– Ulønnsomt

Meling i Telenor sier selskapet tidligere har vurdert utbygging på Svanstul. Han sier årsaken til at det ikke er bygd ut mobildekning i området er at prosjektet ville vært ulønnsomt.

– Trafikkinntektene ville blitt for lave i forhold til utbyggingskostnadene og driften av anlegget, sier informasjonssjefen.

Han avviser allikevel ikke at det en gang i framtiden kan bli dekning på telefonene til de som går tur til fots og på ski.

KLIKK HER FOR Å GÅ TIL HYTTEAVISENS FACEBOOK-SIDE